V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

8 maja 2021 Šport


V 33. kolu hrvaške nogometne lige je Górica premagala Osijek z 1:0. Za Osijek je igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Na lestvici vodi Dinamo iz Zagreba s 75.točkami, Osijek na drugem jih ima 68 in Górica na tretjem 59.

V 35. kolu ciprske nogometne lige sta Paralimni in Karmotissa igrala 1:1. Za Paralimni je bil v vratih tudi Filip Gačevski, nekdanji igralec soboške Mure, Gregor Balažic pa je tokrat zaradi kartonov počival. Na lestvici je Paralimni na 12. mestu s 33.točkami.

Uredništvo in obiskovalci spletnega portala Prva liga.si so izbrali najboljše igralce v 32. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom, ko je Mura med tednom v Murski Soboti premagala Koper z 2:1. Med enajsterico kola sta tudi nogometaša Mure Luka Bobičanec in Tomi Horvat. Napadalci so dosegli 12 zadetkov, sodniki pa so podelili tudi 21 rumenih kartonov.

Slovenska odbojkarska reprezentanca deklet U – 16 je v Mariboru v drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo po uvodni zmagi proti Portugalski v drugi tekmi premagala še Avstrijo z 3:0. Članica te reprezentance je tudi Nina Rakar iz puconskega Murexina-Keme. Zadnjo tekmo bodo slovenska dekleta igrala nocoj proti Turčiji.Odbojkarice Muranie iz Lendave so v zaostali tekmi 5. kola druge slovenske lige – vzhod gostovale pri ekipi Benedikta in bile tam poražene s 3:1. Odbojkarice Benedikta so trenutno na 8. mestu z 8. točkami, Murania iz Lendave pa je na 11. mestu brez točk.

Šahovski klub Gornja Radgona je pripravil 11. redni tedenski hitropotezni šahovski turnir. Med 8. šahisti je zmagal Božo Slana, drugi je bil Robert Kosi, tretji Gregor Vohl, četrti Jurij Ojsteršek in peti Dare Dvanajšček.