V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

9 maja 2021 Šport


V tretji tekmi kvalifikacijskega odbojkarskega turnirja za dekleta U – 16 za nastop na evropskem prvenstvu, je v Mariboru Turčija premagala Slovenijo s 3:1 in se tako uvrstila na evropsko prvenstvo. Slovenke so predhodno premagale Portugalsko in Avstrijo ter doživele le poraz s Turčijo, ki pa je bil usoden za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Članica reprezentance je bila tudi Nina Rakar iz odbojkarskega kluba Murexina Keme.

Najboljši slovenski strelci so imeli v soboto na Pragerskem prvo kontrolno tekmo z malokalibrsko puško. V disciplini 3 x 40 je zmagal Rajmond Debevec iz Olimpije, drugi je bil Robi Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. V kategoriji 60 leže z malokalibrsko puško sta strelca zamenjala mesti. Zmagal je Robi Markoja, drugi je bil Rajmond Debevec, tretji pa Dušan Ziško iz Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine.

V 33. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom sta v Murski Soboti Mura in Bravo igrala 2:2, čeprav je Mura v prvem polčasu vodila z 2:0. Za Muro je dosegel obe zadetka Staniša Mandić, za Bravo pa je bil strelec Mustafa Nukić iz 11 metrovke in David Brekalo. Pred tekmo je soboški trener Ante Šimundža dobil posebno spominsko majico za vodenje 200. Murine nogometne tekme.

V 19. kolu 2. slovenske nogometne lige, je v ligi za prvaka Nafta 1903 v Lendavi z 1:0 premagala vodilni Kalcer iz Radomlja z 1:0. Za Nafto je dosegel zmagoviti zadetek iz 11 metrovke Stjepan Oštrek. V ligi za obstanek so nogometaši Klime Tratnjek Beltinci s 3:0 premagali Šmartno 1928. Za Beltinčane so dosegli zadetke: Aleksander Zeljković, Mateo Verunica in Jakov Katuša.

V 10. kolu prve slovenske nogometne lige U – 17 za dekleta je Nona Pomurje Beltinci v Bratoncih premagala Primorje iz Ajdovščine s 4:2. Za Beltinčanke, ki so tretje na lestvici, je dosegla dva zadetka Nina Kajzba, po enega pa Anja Eferl in Živa Rokavec.

V 10.kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je Sankt Pölten, ki je že osvojil naslov državnega prvaka, z Matejo Zver premagal Südburgenland s 4:0. Zadnji, četrti zadetek, za avstrijske državne prvakinje je dosegla kapetanka slovenske reprezentance Mateja Zver iz Gornje Bistrice.

V 29. kolu prve avstrijske nogometne lige je v skupini za obstanek Altach premagal dunajsko Avstrijo z 2:1. Za Altach, ki je na desetem mestu, je v drugem polčasu igral tudi Aljaž Casar iz Bakovec. V Nemčiji je v 2. nemški bundesligi Würzburger Kickers Mitje Lotriča iz Vaneče izgubil na domačem igrišču s 3:1 proti Osnabrücku. Lotrič je odigral prvi polčas, ki se je končal neodločeno 0:0, nato pa je bil zamenjan.

V zaostali tekmi 5. kola 2. slovenske odbojkarske lige za člane je II. ekipa Črnuč v Murski Soboti premagala II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:1. Na lestvici so Črnuče na četrtem, Panvita Pomgrad pa na osmem mestu.

V zaostalem srečanju 9. kola v 2. slovenski odbojkarski ligi vzhod za članice je Turbina iz Selnice v Lendavi premagala Muranio s 3:0. Na lestvici vodi Turbina, Murania pa je na 11. mestu.

V Kranju je bila tretja kegljaška tekma v kombinaciji na državnem kegljaškem prvenstvu za kategorijo U – 23. Naslov prvaka v kombinaciji je osvojil Denis Pašić iz Pivke, drugi je bil Žiga Požar iz postojnskega Proteusa, tretji pa je bil Miko Steržaj iz Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote.

Na državnem prvenstvu v badmintonu za starostni kategoriji U – 11 in U – 17 so se v Medvodah odlično odrezali mladi igralci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.Med 11 letniki je Maja Horvat postala državna prvakinja posamično in v dvojicah. V mešanih dvojicah je postala državna prvakinja Mia Oletič iz Mladosti z Maksom Trampužem iz Konexa. V starostni kategoriji U – 17 je osvojil naslov prvaka v dvojicah Anel Hac Győrkőš iz Mladosti skupaj z Markom Korošo iz Kungote.

V Rakeku poteka mladinsko državno prvenstvo v namiznem tenisu. Po prvem dnevu se je tekmovanje že zaključilo v ženskih dvojicah, kjer je Blažka Harkai iz Namiznoteniškega kluba Kema skupaj s Saro Tokič iz Letrike Vrtojba osvojila tretje mesto. Med posamezniki so se v osmino finala, ki poteka danes, uvrstili še puconski igralci Nino Šegula in Jure Smodiš ter Blažka Harkai, Ema Crnkovič in Živa Dogar pri dekletih.

V Velenju je potekal atletski pokal za mlajše mladince in mladinke, kjer so nastopili tudi prekmurski atleti. Najuspešnejša sta bila s četrtim mestom v teku na 400 metrov Klara Janža iz Atletskega kluba Pomurje pri mlajših mladinkah in Niko Forjan iz Pomurskega atletskega kluba Goričko pri mlajših mladincih.