V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

13 junija 2017 Šport


V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke po Švici, dolgi 159 km, je zmagal Michael Matthews iz Avstralije ,ki je za progo porabil tri ure 49 minut in 48 sekund. Na 17. mesto se je uvrstil  predlanski zmagovalec dirke, kot najboljši slovenski kolesar Tropovčan Simon Špilak, član  ruske Katjuše, ki je prikolesaril v cilj v času zmagovalca.  Po treh etapah je  Špilak na 29. mestu za vodilnim Matthewsom  pa zaostaja  37 sekund.

Na teniških igriščih v Radencih je bil  mednarodni teniški turnir Vipoll  2017 za dečke in deklice stare do 12 let, ki ga je pripravila Teniška šola Jakopina iz Bučečovec, na turnirju  so bili uspešni tudi mladi pomurski tenisači. Med dečki je zmagal Mark Iztok Lunder iz ekipe Rafa  iz Ljubljane pred Stašem Hercogom iz Maribora. 3. do 4. mesto sta si razdelila Žiga Švec iz Lemerja član soboškega kluba in Filip Zver iz Bučečovec član Teniške šole Jakopina. Med dekleti je zmagala  Anamari Žnuderl iz Murščaka, članica mariborskega  kluba pred Elo Hojnik iz  Celja, tretje do četrto mesto  sta si razdelili: Lia Mumlek iz Maribora  in Staša Šraj  z Vaneče članica mariborskega teniškega kluba.

 

V petem kolu mednarodne  lige v streljanju z malokalibrsko puško je  v Presiki, v organizaciji Športno strelskega društva Murska Sobota  moštveno zmagala Nagykanizsa pred Zalegerszegom, Jezerom iz Dobrovnika, Rudarjem iz Presike in Mursko Soboto. Posamično je zmagal  Ferenc Havasi iz Zalaegerszega, ki je zadel 281 krogov. V Presiki je bilo tudi tretje kolo regijske lige, kjer je moštveno zmagalo Jezero iz Dobrovnika pred Rudarjem iz Presike in Mehomarjem iz Bakovec.  Posamično  je zmagal  Franc Car iz Dobrovnika z 265.krogi, drugi je bil Goran Maučec iz Mehomarja Bakovci z 257.timi ,  tretji  je bil Vinko Bežan iz Dobrovnika  in četrti Igor Makari iz Murske Sobote, oba pa sta zadela po 256 krogov.

Na kasaških dirkah v Lenartu so ljutomerski kasaški vozniki bili med zmagovalci  v štirih dirkah med šestimi kolikor jih je bilo na programu. V prvi dirki je zmagala Vittorina Jet z voznikom Dušan Zorkom iz Borec ,ki je tokrat vozil za Kasaški klub Krim. V drugi dirki je bil zmagovalec Floto na vajetih Andreja Antolina, v tretji dirki se je uvrstil na prvo mesto Breve des Baux z voznikom Janko Sagajem,  v predzadnji dirki dneva je zmagal Lušt pod taktirko Mateja Osolnika. Naslednje kasaške dirke v Sloveniji bodo v nedeljo 18. junija v Ljutomeru, ko bosta tam tudi spominski dirki za memorial  Mirka Hanžekoviča in Janka Makoterja.

Končano je bilo  26. državno prvenstvo v hokeju na travi. V zadnji tekmi med člani so  Lipovci premagali Moravske Toplice z 8:0 in osvojili  23. državni naslov. Za Lipovce so dosegli zadetke: Martin Mesarič in Boštjan Stanko po dva ter Franc Maučec, Luka Vegič, Robert Mesarič in Beno Vrbnjak. Ob koncu prvenstva  je dobil Peter Fras iz Moravskih Toplic plaketo za najboljšega igralca, Franc Maučec za najboljšega strelca in Jernej Vučko oba iz Lipovec za najboljšega vratarja.   Med članicami   so  v 18. državnem prvenstvu osvojile 11. državni naslov hokejistke Moravskih Toplic. Najboljša igralka in strelka  je bila Petra Dervarič, najboljša vratarka pa Sandra Dervarič obe iz Hokejskega kluba Moravske Toplice.

Na tekaški prireditvi »Tečem z Dravo«  v Dogošah je med 600 tekači, ki so tekli na dveh progah  je na krajši dolgi 5 km zmagal Dejan Preindl, drugi je bil Aljoša Cipot oba iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci. V ženski konkurenci se je uvrstila na tretje mesto Andreja Gorčan iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci. V moštveno konkurenci je ekipa Prevozi bolnikov Bratonci osvojila prvo mesto.

V zadnjem kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini je  novi prvak lige Mister baby iz Gederovec  premagal Vivat iz Černelavec z rezultatom 6:3.  Drugi na lestvici Černelavci so bili boljši od  Kroga 97 z 8:1, tretji Borejci pa so visoko premagali kombinirano ekipo: Tropovci/Tišina z rezultatom 14:1. Najboljši strelec v ligi je bil Luka Pejnovič iz Vivata z 42. zadetki.  Zaključni turnir za pokalnega prvaka v Ravenski malonogometni ligi bo v soboto 17. in v nedeljo 18.junija v organizaciji Kluba malega nogometa Dobel v Rankovcih .