V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport

10 maja 2021 Šport


Na prvih letošnjih kasaških dirkah v Stožicah so v nedeljo sodelovali tudi ljutomerski kasaški vozniki in bili v sedmih dirkah dvakrat med zmagovalci. V drugi dirki je zmagal Prime MS na vajetih Mitje Slaviča s kilometrskim časom 1:19,5, v peti dirki pa je bil zmagovalec Magic Look na vajetih Janka Sagaja, oba iz Kasaškega kluba Ljutomer. Prleški vozniki so v Stožicah osvojili še tri druga in dve tretji mesti.

V 4. kolu v prvi A slovenski strelski ligi v streljanju s standardno zračno puško je v Turnišču Strelsko društvo Štefan Kovač premagalo Strelsko društvo Triglav Javornik – Koroška Bela s 5:1. Pri Turniščanih je Robi Markoja zadel 621.4 kroge, pri gostih pa je Ernest Eman Babača zadel 611 krogov. Manj uspešni so bili tekmovalci Športno strelskega društva Murska Sobota, ki so bili poraženi od Kamnika s 5:1. Pri soboški ekipi je Jure Sočič zadel 618,9 krogov, pri zmagovalni ekipi Kamnika pa je Franc Pinter zadel 614 krogov.

V 19.kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci v Bratoncih premagala Tabor Maribor s 14:0. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Kaja Korošec 6, Špela Kolbl 3, Ines Sok 2 ter po enega: Lucija Kos, Luana Zajmi in Anja Krefl.V Ljubljani je v derbiju kola Olimpija premagala Krim s 4:0. En zadetek za Olimpijo je dosegla tudi Sobočanka Manja Rogan.

V Rakeku je potekalo mladinsko državno prvenstvo v namiznem tenisu. Eno medaljo za namiznoteniške klube iz Prekmurja si je priborila tudi Blažka Harkai iz Namiznoteniškega kluba Kema, ki je skupaj s Saro Tokič iz Letrike Vrtojba osvojila tretje mesto med ženskimi dvojicami.

Radgonski ribiči so v soboto izpeljali volitve novega vodstva v Ribiški družini Gornja Radgona. Volitev se je v Hrastje Moti, ob posebnih varstvenih razmerah v Ribiškem domu, udeležilo 195 od skupno 500 članov. Za novega predsednika je bil izvoljen Igor Vajs, ki je nasledil Andreja Vrečo. Za podpredsednika je bil izvoljen Vlado Kapun, tajniške naloge pa bo po Vlado Drvariču zdaj opravljal Sebastjan Halec. Radgonski ribiči delujejo v petih občinah, saj imajo svoje temeljne enote v občinah: Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in na Tišini.