V etru
Nedeljska kuhinja (ponovitev)
Domov

Šport

15 maja 2021 Šport


V italijanskem Lonatu so slovenski strelci na tekmi svetovnega pokala s puško šibrenico v četrtek in petek končali posamične nastope. Danes potekata še dve seriji v ekipnem delu, v nedeljo pa bo še nastop strelcev v mešanih parih. V posamičnem delu je med mladinci Rene Maček s 105. zadetki zasedel 14. mesto. V ženski konkurenci je bila Jasmina Maček s 107. zadetki uvrščena na 40.mesto. V moški posamični konkurenci se je dvakratni olimpijec Boštjan Maček, vsi doma iz Bodonec in člani Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote, uvrstil na 32. mesto s 118. zadetki. Radgončan Tadej Kostanjevec je bil 95. s 109. zadetki.

Pred Hotelom Radin v Radencih je bil danes dopoldne simbolni start za 2. virtualni maratona Treh src, saj zaradi epidemije jubilejnega 40. maratona v množični obliki tudi letos ni bilo mogoče izvesti. Cilj organizatorjev je bil, da tekači virtualno pretečejo razdaljo okrog ekvatorja – 40.750 km in s tem simbolično zaokrožijo svet. Do sobotnega jutra je 419 udeležencev že preteklo 39.764 km, organizatorji pa bodo del letošnje startnine ob doseženem cilju namenili za pozelenitev Klinike Golnik. V Radencih so organizatorji trdno prepričani, da bodo danes izpolnili svoj načrt, saj v virtualnem teku sodelujejo tekači doma in na tujem.

V uvodni tekmi 5.kola v prvi B državni strelski ligi v streljanju s standardno zračno puško je na Tišini Strelsko društvo Koloman Flisar premagalo Gančane s 5:1. Pri Tišinčanih so največ krogov zadeli: Dušan Ziško 608,1, Tjan Kazar 601,5 in Jožef Franc 585,7 krogov. Pri Gančanih je bil najboljši posameznik in tudi dvoboja Mitja Černi, ki je zadel 612,7 krogov. Žan Ferenčak je zadel 587,5 in Denis Vrbančič 584,8 krogov.

V italijanskem Terenzanu je bilo tretje odprto državno prvenstvo v spidveju, kjer so lahko tekmovali tudi slovenski tekmovalci. Novi član Speedway teama Lendava Matic Ivačič, aktualni slovenski prvak v letu 2020, je v Torenzanu zasedel odlično tretje mesto. Drugi slovenski spidvejist Anže Grmek iz Avto moto kluba Ljubljana je zasedel četrto mesto in bil hkrati najboljši mladi tekmovalec. Zmagal je Nicolas Covatti, drugi pa je bil Paco Sastaga, oba iz Italije. V Sloveniji koledar tekmovanj v spidveju še ni določen.