V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

16 maja 2021 Šport


Tretji dan svetovnega strelskega pokala s puško šibrenico je bil v italijanskem Lonatu končan moštveni del. Med 24. reprezentancami je zmagala Rusija s 500 zadetki, Slovenija je zasedla s 483 zadetki 13. mesto. Za Slovenijo so tekmovali Denis Vatovec iz Vrhnike, ki je v sedmih serijah zadel 168 tarč, Boštjan Maček iz Bodonec – zadel je 162 tarč in Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone, ki je nastreljal 153 tarč.

V Švici sta bila odigrana polfinalna dvoboja končnice državnega prvenstva v badmintonu. V drugem polfinalu je Uzwil, katerega trenira in zanj igra tudi 5-kratni slovenski prvak Iztok Utroša iz Lendave, premagal Yverdon les Bains s 6:2. Iztok Utroša je v posamičnem dvoboju premagal Dumartheraya Antonyja s 3:0. V finalu se bosta za naslov državnega prvaka pomerila: Team Argovia in Uzwill.

V drugi tekmi končnice italijanskega košarkarskega prvenstva za članice za uvrstitev v 1. ligo so Udine, za katere nastopa tudi Tina Cvijanovič iz Murske Sobote, izgubile še drugo tekmo in se niso uspele uvrstiti v polfinale razigravanja. Ekipa Vicenze je bila v drugo boljša z 62:59. Tina Cvijanovič je bila v 30-minutah z 21-imi točkami prva strelka svoje ekipe.

V Radencih so v soboto s simboličnim startom pripravili 2. virtualni Maraton Treh src. Zdaj so objavili tudi uradne podatke o pretečenih kilometrih in številu udeležencev. Skupno je sodelovalo 419 tekačev iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Nemčije, Kanade in Slovenije, ki so namesto načrtovanih 40.075 km pretekli kar 42,479 km. Izkupiček letošnje prireditve bodo namenili ozelenitvi Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergije v Golniku.

V 35. kolu prve hrvaške nogometne lige je Osijek v Zagrebu premagal Lokomotivo z 2:0. En zadetek je k zmagi prispeval tudi Damjan Bohar iz Mačkovec.V 31. kolu avstrijske nogometne lige je v skupini za obstanek Altach premagal Ried s 3:0. Za Altach je igral tudi Aljaž Casar iz Bakovec.

V 34. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom so bili v soboto doseženi naslednji rezultati: Aluminij – Mura 0.0, Maribor – Gorica 3:0 in Bravo – Tabor Sežana 1:1. Na lestvici vodi Maribor s 60. točkami pred Olimpijo, ki jih s tekmo manj 59, tretja Mura je zbrala 57 točk.V 20. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Kranju Nafta 1903 v ligi za prvaka premagala Triglav z 1:0. Edini zadetek za Nafto 1903 je iz 11-metrovke dosegel Stjepan Oštrek. V skupini za obstanek v 2. ligi je Klima Tratnjek Beltinci v Slovenj Gradcu igrala proti Fužinarju, ki ga po Robertu Korenu znova vodi Prekmurec Mihael Bukovec,  1:1. Za Beltinčanke je dosegel zadetek iz 11-metrovke Luka Sočič.

V 11.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Nona Pomurje Beltinci v Bratoncih premagala Bolkop s Ptuja s 7:0. Za Beltinčanke sta dosegli po dva zadetka: Noele Vilčnik in Pia Frešer, po enega pa Živa Rakovec, Hana Serec in Anja Eferl.

V 10. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige – vzhod je Nafta 1903 v Hotizi premagala Krško s 3:1. Za Nafto sta dosegla zadetke: Lovro Koščak dva in Tine Sobočan. Tabor iz Maribora je v Veržeju premagal Vipoll s 4:1. Za Vipoll je dosegel zadetek Luka Časar.

V 10. kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige – vzhod je Krško v Hotizi premagalo Nafto 1903 z 1:0, V Veržeju pa je bil Tabor iz Maribora boljši od Vipolla z 2:0.

V Kopru je bilo moštveno prvenstvo Slovenije v atletiki za pionirke in pionirje kategorije U – 16. Najboljša med pomurski atleti je bil Klara Janža iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, ki je zasedla drugo mesto v teku na 300 metrov.

Na Ptuju pa je bila kvalifikacijska atletska tekma za slovenski pokal. Prvi dan tekmovanja je v teku na 5000 metrov Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje zasedla četrto mesto.

V 5. kolu prve B državne strelske lige v streljanju s standardno zračno puško je v Turnišču Rudnik iz Hrastnika premagal Jezero iz Dobrovnika s 5:1. Pri Jezeru iz Dobrovnika je Lara Bakan Urisk zadela 590,3 kroge, pri Rudniku pa je Špela Polak zadela 601,7 krogov.

V 3.kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je v Murski Soboti II. ekipa puconske Keme premagala Soboto s 5:3. Za Kemo je trikrat zmagal Nino Šegula, dvakrat pa Jure Smodiš; za Soboto je zmagal dvakrat Miha Jamšek in enkrat Gregor Kocuvan.

V 6. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je v Radovljici ekipa Radovljica/ Cerklje premagala radgonski Arcont z 32:28. Za Arcont je dosegel Matevž Žunič 8 zadetkov, Jure Ratnik in Boštjan Šijanec pa sta dosegla po štiri zadetke.

V 8.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je v Kranju Triglav premagal II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:2. V 10. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je bila Črna boljša od lendavske Muranie s 3:1.

V Kranju je bilo državno prvenstvo slepih in slabovidnih v steznem kegljanju. Članice Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota so osvojile tri državne naslove. V kategoriji vida B – l je zmagala Silva Mlinarič s 315 podrtimi keglji, v vidu kategorije B – 2 je bila zmagovalka Marija Jurančič s 506 keglji,  v skupini B – 4 pa je postala državna prvakinja Jelka Orban, ki je podrla 670 kegljev.

V Kamniku je bilo območno tekmovanje v dvoranskem balinanju, na katerem so sodelovali tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. V posamični konkurenci je zmagal Bojan Poredoš, drugi je bil Darko Gomboc in tretji Robert Potočnik.

V Krškem je bilo državno prvenstvo gluhih in naglušnih v šahu. Naslov moštvenega državnega prvaka je osvojilo Društvo gluhih in naglušnih Maribor z 12 točkami pred Društvom Pomurja iz Murske Sobote z 10.točkami. Za pomursko ekipo so tekmovali: Franc Marič, Mirko Osterc in Anton Varga.