Domov

Šport

17 maja 2021 Šport


V zadnji disciplini svetovnega pokala v streljanju s puško šibrenico v italijanskem Lonatu, sta v mešanih parih med 32. nastopajočimi dvojicami Boštjan Maček in Jasmina Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote s 134 zadetki zasedla 22. mesto.

Badmintonski klub Uzwill, ki ga trenira Lendavčan Iztok Utrošam je v finalu švicarskega državnega prvenstva premagal Team Argovio s 6:2. Uzwill je osvojil že četrti naslov državnega prvaka, Iztok Utroša pa je kot trener odlično opravil tudi igralsko nalogo saj je premagal Christiana Kirchmayra z rezultatom 3:2.

V 30. kolu poljske ekstra nogometne lige je Lech igral proti Gorniku iz Zabrza 1:1. Za Gornik je celo tekmo igral tudi Erik Janža. Gornik je na 10. mestu in Lech na 11. mestu med 16. ekipami.

V 12.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je v Radencih Domžale premagalo Muro s 3:0. V kadetski konkurenci sta Mura in Domžale igrala 0:0.

V 32. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je ekipa None Pomurje Beltinci v gosteh premagala Krim z 11:1. Za Nono Pomurje, ki si je že zagotovila naslov državnih prvakinj, so dosegle zadetke: Lucija Kos 3, Špela Kolbl, Kim Juršnik in Kaja Korošec po 2 ter Anja Eferl in Luana Zajmi enega.

V 5. kolu prve A državne strelske lige s standardno zračno puško so Črenšovci premagali ekipo Triglava Javornika – Koroške Bele s 6:0. Pri Črenšovcih je bil najboljši posameznik Žan Kelenc s 617,3. krogi. Strelci 1. Pohorskega bataljona so v Rušah premagali strelce Štefana Kovača iz Turnišča s 5:1. Za Turniščane je Robi Markoja zadel 616,6 krogov.

V prvi B državni ligi v streljanju s standardno zračno puško je Ljutomer, ki letos praznuje 70 let delovanja, v gosteh premagal Postojno s 4:2 in si že zagotovil napredovanje v prvo A ligo. Pri Ljutomerčanih se je odlikovala Sandra Kaučič s 608,3. krogi.

Na Ptuju so bile dvodnevne kvalifikacije za pokal Slovenije za člane in članice na katerih je sodelovalo 28 klubov, med njimi tudi štirje atleti Pomurja. Urška Martinec je v teku na 3000 metrov osvojila drugo in v teku na 5.000 metrov četrto mesto. Natalija Pavlinjek je prvič tekla na 100 metrov na visokih ovirah in bila šesta. Matjaž Rus je bil šesti v teku na 3000 metrov, iz mlajše generacije pa je bila Zala Janža v teku na 100 metrov 15.ta.