V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

18 maja 2021 Šport


Na zadnjem kvalifikacijskem turnirju rokoborcev v prostem slogu v Sofiji za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, so imeli tudi soboški rokoborci svojega tekmovalca. David Habat, član Rokoborskega kluba Murska Sobota, je v kategoriji do 65 kg po dveh zmagah proti tekmovalcema iz Moldavije in Francije izgubil dvoboj v polfinalu s tekmovalcem iz Grčije z rezultatom 9:7. Habat je tako drugič ostal brez nastopa na olimpijskih igrah, grenak priokus pa predstavljajo predvsem velike sodniške napake, so zapisali v sporočilu za javnost pri Rokoborskem klubu Murska Sobota, ki imajo v svojih vrstah tudi odličnega mednarodnega rokoborskega sodnika Stanka Šerneka.

V Kopru na moštvenem prvenstvu Slovenije v kategorije pionirjev in pionirk je med 476 atleti sodelovalo tudi 17 članov Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Moštveno so atletinje Pomurja med 38. klubi zasedle 18. mesto. Najbolje se je odrezala v teku na 300 metrov Klara Janža, ki je z izboljšanim osebnim rekordom 42,08 zasedla drugo mesto, v isti kategoriji je bila Lana Poredoš deveta. V daljših tekih je v kategoriji U – 14 zasedla v teku na 1000 metrov Pia Wolf osmo mesto. V štafeti 4 x 100 metrov je med 22 ekipami Atletski klub Pomurje s štafeto v postavi: Betina Pucko, Gaja Krčmar, Kaja Horvat in Klara Janža zasedel šesto mesto.

Na odbojkarskem turnirju regijskih reprezentanc U – 14 so v Šempetru odbojkarice Štajerske družno z odbojkaricami pomurske regije zasedle tretje mesto po zmagi proti ekipi ljubljanske regijske z 2:1. V postavi štajersko-pomurske ekipe so nastopile Lana Pitz Durič in Lara Copot iz Odbojkarskega kluba Sobota in Nea Maučec ter Katarina Sarjaš, članici Odbojkarskega kluba Murania iz Lendave.

Šahovski klub Poligram Maribor je pripravil 4. turnir Štajerske kadetske lige v online izvedbi. V starostni kategoriji U – 12 je med 19. šahisti Tian Mohar iz Osnovne šole III Murska Sobota zbral štiri točke in zasedel šesto mesto. Zadnji šahovski turnir bo predvidoma v petek 4. junija.