V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

19 maja 2021 Šport


Sindikat poklicnih nogometašev SPINS je 17. pripravil glasovanje za najboljšega nogometaša in petič za najboljšo nogometašico v Sloveniji. Med nominiranci za sezono 2020/2021 so tudi nogometaši Mure, vratar Matko Obradović, obrambna igralca Žiga Kous in Žan Karničnik, vezna igralca Luka Bobičanec in Nino Kouter ter med tremi nominirani trenerji tudi soboški strateg Ante Šimundža. Zaradi prekinitve tekmovalne sezone letos ne bo glasovanja za najboljšega igralca v 2. ligi, igralke sedmih prvoligaških klubov pa bodo same izbrale najboljših 11 igralk in najboljšo igralko v prvi slovenski ženski nogometni ligi. Za najboljše lahko glasujejo nogometaši, trenerji, strokovna javnost – novinarji in navijači na spletni strani: www.spins11.si. Nominirance za najboljšega nogometaša v ligi in mladega nogometaša, bo SPINS objavil v petek 21.maja ob 12. uri.

V 3. kolu strelskega pokala Slovenije s puško šibrenico je v odsotnosti reprezentantov, ki so tekmovali na tekmi svetovnega pokala v italijanskem Lonatu, v Novi Gorici zmagal Tomaž Blazinšek iz ekipe Trap Ormož, pomurski strelci pa so se uvrstili takole: peti je bil Denis Pojbič iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote, deveti je bil Milan Pelcl iz Gornje Radgone, 17. Marko Miljevič iz soboškega strelskega društva in 19. Milan Svetec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona. Slovenski strelci s šibrenico bodo imeli v soboto 22. maja 3. kolo v vzhodni in zahodni državni ligi.

V Šempetru, na odbojkarskem turnirju regij, je mešana ekipa Maribora z okolico in Pomurske regije kategorije U – 14 zasedla tretje mesto. V odločilni tekmi je bila boljša od Dolenjske regije z 2:0. Za mariborsko-pomursko regijo, ki jo je vodil trener Blaž Ajlec so igrali: Radenčani Nik Marič, Klemen Puconja, Luka Domanjko in Luka Zamuda, Ljutomerčani Blaž Rakuša in Jan Šendlinger ter iz soboške Panvite Pomgrada: Luka Kolarič, Maks Jože Turkl in Nino Rakar.

V torek smo že poročali o regijskem odbojkarskem turnirju reprezentanc U – 14 v Šempetru, kjer je tudi ženska reprezentanca Maribora z okolico in Pomurja zasedla tretje mesto. Danes dodajmo, da so poleg igralk iz lendavske Muranine – Katarine Sarjaš in Lee Maučec in Sobote – Lane Pitz Durič in Lare Cipot, igrale tudi Brina Gőnter in Tia Špilak iz puconske ekipe Kema-Murexin ter Mojca Budna iz Odbojkarskega kluba Ljutomer.