V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

20 maja 2021 Šport


V predzadnjem kolu 2. slovenske nogometne lige je v ligi za prvaka Nafta 1903 v Lendavi premagala Vitanest Bilje s 6:1. Za Nafto je dosegel dva zadetka: Nermin Haljeta, po enega pa so k zmagi prispevali: Mihael Rebernik, Jaka Bizjak, Vedran Vinko in Stjepan Oštrek. V ligi za obstanek je v Beltincih Krško premagalo Klimo Tratnjek Beltince z 2:1. Edini zadetek za Beltinčane je dosegel Mateo Verunica. Na drugoligaški lestvici vodi Kalcer Radomlje s 50. točkami in je že novi prvoligaš, Nafta 1903 je na tretjem mestu z 41.točkami, Beltinčani so na 12. mestu zbrali 22 točk. V zadnjem kolu bodo Lendavčani gostovali v soboto v Velenju pri Rudarju in Beltinčani v Ajdovščini pri Primorju.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je za pripravljalni nogometni tekmi v mesecu juniju v gosteh proti Severni Makedoniji in v Kopru proti Gibraltarju povabil 25 nogometašev. Med izbranci sta tudi dva pomurska nogometaša: Nino Kouter iz Tropovec, član soboške Mure in Damjan Bohar iz Mačkovec, član hrvaškega Osijeka. Zbor reprezentantov bo 25. maja na Bledu.

V Beogradu je potekal WAKO kickboxing turnir za evropski pokal »Srbija open«, na katerem je nastopilo 340 tekmovalcev iz 13-ih držav. Odlično se je odrezal David Žibrat z Mote, član Kickboxing kluba Pomurje, ki je v disciplini Full contact kategorije do 91 kg osvojil prvo mesto.

V zadnjem kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti II. ekipa Panvite Pomgrada premagala vodilno ekipo Korvolley Mislinjo s 3:2. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Vid Suhadolnik 16, Mitja Pečnik 15 in Urban Rajnar 14 točk. Druga ekipa Panvite Pomgrada je v ligi zasedla 7. mesto z 9 točkami.