V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport

21 maja 2021 Šport


Uredništvo spletnega portala Prva liga.si je skupno z obiskovalci portala izbralo enajsterico nogometašev predzadnjega 35.kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom, kjer so lahko iz posameznega kluba največ štirje nogometaši. V 35.kolu so napadalci dosegli 14 zadetkov, podeljenih je bilo 27 rumenih in en rdeči karton. Po izjemni zmagi Mure proti Domžalam s 3:0, sta bila v enajsterico kola izbrana: Amadej Maroša in Jan Gorenc. Za trenerja kola je bil izbran soboški trener Ante Šimundža.

Badmintonski klub Mladost iz Lendave se je odlično odrezal s svojo mlado generacijo igralcev v Ljubljani na državnem prvenstvu za mlade igralce stare do 13 let in osvojil na prvenstvu štiri medalje. Med dečki je Nikita Pešehonov v posamični konkurenci zasedel drugo mesto. V dvojicah sta Nikita Pešehonov iz Mladosti in Matic Cerar iz Medvod postala državna prvaka. Med deklicami je postala državna prvakinja posamično: Tija Horvat iz Mladosti, v mešanih dvojicah pa sta zasedla prvo mesto Tija Horvat z Nikito Pešehonovim, oba iz Badmintonskega kluba Mladost .

V zaostalem srečanju prvega kola 2. slovenske rokometne lige v Gorišnici je ekipa Moškanjci / Gorišnica premagala radgonski Arcont z rezultatom 29:21. Za radgonsko ekipo je dosegel Matevž Žunič 6 zadetkov, Boštjan Šijanec in Matej Rojht pa sta dosegla po štiri zadetke. Pri zmagovalni ekipi Moškanjci / Gorišnica se je odlikoval Žan Ozmec z 9. zadetki. Rokometaši Arconta bodo jutri ob 19. v Radencih gostili ekipo Velike Nedelje.

V končnici tekmovanja v 2. slovenski košarkarski ligi za člane je ekipa Nutrispointa Ilirije za katero igra Niko Bačvič iz Murske Sobote, dvakrat premagala Litijo, prvič s 107:81 in v povratni tekmi z 97:84. Na obeh tekmah se je pri Iliriji, ki jo trenira Saša Dončič, izkazal Niko Bačvič iz Murske Sobote, nekdanji igralec Radenske Creativa, ki je na prvi tekmi zadel 17 in na drugi tekmi 25 točk.

Spletna stran eurobasket.com, ki spremlja izide in statistiko celotnega košarkarskega sveta je objavila nagrade za najboljše igralke 1. slovenske lige minule sezone v Sloveniji, kjer so naslov prvakinj desetič zapored in skupno 17-ič osvojile košarkarice Celja, za katero je uspešno nastopila tudi Blaža Čeh iz Rakičana. Čehova je bila izbrana tudi med devet individualnih nagrajenk slovenskega prvenstva, ki so jih kar osem osvojile Celjanke. V njene roke je šla nagrada za igralko, ki je najbolj napredovala, izbrana pa je bila tudi v najboljšo obrambno peterko lige.