Domov

Šport

25 maja 2021 Šport


Spletni portal Prva liga.si je ob sodelovanju obiskovalcev in uredništva še zadnjič v sezoni objavil enajsterico zadnjega, 36. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. V 36.kolu, ko je Mura v štajerski prestolnici premagala Maribor s 3:1 in prvič osvojila državni naslov, so na petih tekmah nogometaši dosegli 13 zadetkov, padlo je 21 rumenih in rdeč karton. V enajsterico kola so bili izbrani: Matko Obradović, Klemen Šturm, Nino Kouter in Mihael Klepač, za najboljšega trenerja pa je bil izbran trener Mure, Ante Šimundža.

Na zadnji letni skupščini Nogometne zveze Slovenije v Ljubljani so številni pomurski klubi in posamezniki dobili plakete osredje slovenske organizacije. Tako so za dolgoletno delo dobili plakete Športno nogometni klub Radgona za 75 let delovanja, in za 50 let delovanja Nogometni klub Hotiza ter Športno društvo Nogometni klub Roma iz Vanče vasi. Med posamezniki so dobili plakete: Marjan Drvarič iz Lendave, Andrej Kuhar iz Nogometnega kluba Kema, Boštjan Grah iz Nogometnega kluba Tromejnik Kuzma, Boštjan Nemec iz Nogometnega kluba Goričanka Rogašovci in Bojan Malačič iz soboške trenerske organizacije.

Tudi drugi dan mednarodnega tekmovanja v preskakovanju ovir je bila v Zagrebu uspešna Katarina Fišer iz Murskih Črnec, članica Kuba Kiša konj v Pernici ki je s konjem Atris na ovirah 100 cm zasedla prvo mesto, s konjem Maugataijem pa se je uvrstila na deseto mesto. Poročali smo že o uspešni sobotni tekmi, ko je bila Katarina Fišer v močni mednarodni konkurenci zmagovalka s konjem Maugataijem.

Po dveh tekmah državnega kegljaškega prvenstva v kombinaciji za člane v Kranju je v vodstvu Miko Steržaj iz Radenske iz Murske Sobote s 1237. podrtimi keglji pred Timijem Jurančičem iz mariborskega Konstruktorja, ki je podrl 1235 kegljev. Jani Steržaj iz Radenske je na državnem prvenstvu po dveh tekmah uvrščen na 49. mesto s 1090 podrtimi keglji. Odločilna tekma za naslov državnega prvaka bo v Kranju v soboto 29. maja.