V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

27 maja 2021 Šport


Izbrane članske igralke bodo imela v nogometu le malo počitka, kajti po torkovem finalu slovenskega pokala, se bo slovenska ženska nogometna reprezentanca že 7. junija zbrala na pripravah v Termah Čatež, nato pa jih 12. junija ob 20. v Krškem čaka pripravljalna nogometna tekma proti Hrvaški. Selektor Borut Jarc s trenerko Nušo Ladinek je že izbral 22 igralk. Iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so povabljene v reprezentanco: Lana Golob, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec in Špela Rozmarič. Povabilo sta dobili tudi Sobočanka Manja Rogan iz Olimpije in Mateja Zver iz avstrijskega Sankt Pöltna. Med igralkami na čakanju so še Anja Prša iz Olimpije ter Kim Juršnik in Nina Kajzba iz Beltinec.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je med tednom v dveh dirkah nastopil tudi Janko Sagaj iz Kasaškega kluba Ljutomer. V prvi dirki je na 1600 metrov dolgi progi zasedel tretje mesto s Tars Starsom in kilometrskim časom 1:15,6. V sedmi dirki na 1600 metrov dolgi progi pa je Analin na vajetih Janka Sagaja s kilometrskim časom 1:19,2 zasedel sedmo mesto.

V zaostalem srečanju 7. kola v 2. slovenski rokometni ligi je v Radencih Velika Nedelja premagala Arcont iz Gornje Radgone z 31:24. Za radgonski Arcont je dosegel Matevž Žunič 10 zadetkov, Boštjan Šijanec, Mihael Kolbl, Marko Kralj in Marko Cotić pa so dosegli po tri. Pri zmagovalni ekipi Velike Nedelje je Jure Lukman k zmagi svoje ekipe prispeval 12 zadetkov.

Strelsko društvo Jezero je v Dobrovniku pripravilo prvo kolo pomurske lige v streljanju s pištolo, revolverjem ter malokalibrsko puško in pištolo. S pištolo je zmagal Elemir Aladić iz Lendave pred Tomažem Ciglarjem iz Črenšovec. Tudi z malokalibrsko pištolo je zmagal Elemir Aladić iz Lendave pred Jožefom Babičem iz Dobrovnika, Elemir Aladič pa je bil najboljši še z malokalibrsko puško, kjer je bil drugi Aleksander Aladić, oba iz Lendave. Z revolverjem je bil najboljši Andrej Režonja pred Elemirjem Aladičem, oba iz Lendave.