V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport

14 junija 2017 Šport


V četrti etapi mednarodne kolesarske dirke po Švici, dolgi 150 km se je odlično odrezal  prekmurski kolesar Simon Špilak, ki je zasedel četrto mesto, v cilj pa je Špilak prikolesaril v času zmagovalca ameriškega kolesarja Lawrenceja Warbasseja v času treh ur 48 minut in 55 sekund. V skupni uvrstitvi ,po štirih etapah,  se je Špilak iz 29. mesta povzpel zdaj na četrto mesto, danes  imajo kolesarji  v Švici na programi peto etapo dolgo kar 222 metrov.

Balonarski klub Roto klub Balon klub iz Polane je danes seznanil športne poročevalce s pripravami za  4. odprto državno prvenstvo s toplozračnimi baloni, ki bo na letališču v Murski Soboti od srede 21.  junija do nedelje 25. junija. Na prvenstvu bo sodelovalo rekordnih 20 posadk iz Avstrije, Poljske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije med njimi pa bo tudi Dean Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci, ki je bil  lani  na državnem prvenstvu tretji. Sicer pa so  pomurski balonarji v Hongkongu vložili kandidaturo z izvedbo 24. svetovnega prvenstva leta 2020 na katerem bi sodelovalo okrog 100 posadk iz celotnega sveta. Več o balonarjih bomo poročali na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.

 

Na prvem turnirju državnega prvenstva v odbojki na mivki za dekleta  U – 15 so se v Braslovčah solidno odrezale mlade igralke Ženskega odbojkarskega kluba Sobota.  Ajda in Gaja Kuhar sta se uvrstili na prvo mesto, Anja Kolmanič in Pia Krajcar sta bili četrti,  Ana Kolmanič in Eva Klement pa sta  17.  med 33. ekipami. Drugi turnir državnega prvenstva bo prvega  julija v Portorožu.  Na letnem kopališču v Murski Soboti pa bodo v nedeljo ob 10 .uri predali namenu pet novih igrišč za odbojko na mivki.

Včeraj sta bili na programu povratni  kvalifikacijski  nogometni tekmi za uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo ,vzhod kategorije U – 15. Žal pomurski ekipi v kvalifikacijah nista uspeli. Čarda iz Martjanec je bila poražena od Rogaške Slatine z rezultatom  3:1, prva tekma v Martjancih se je končala 1:1. Edini zadetek za Čardo je na gostovanju v Rogaški Slatini dosegel Rene Balažic. Nogometaši Planike pa so v Turnišču izgubili proti Miklavžu z rezultatom 5:0, žal so bili Turniščani  poraženi tudi v prvi tekmi z rezultatom 9:0.

V zaostali malo nogometni tekmi  v veteranski mednarodni ligi  je Tromejnik iz Kuzme v gosteh premagal Gornje Petrovce z rezultatom 6:3. Naslov prvaka je osvojila ekipa  Večeslavec   pred Monoštrom, obe ekipi sta zbrali po 37 točk, na tretje mesto pa se je med 9 ekipami uvrstila Slovenske vés iz Porabja, ki je zbrala 31 točk.

Na sklepnem turnirju v malem nogometu Goričke lige v malem nogometu  so v Križevcih v Prekmurju so zmagali Domanjševci, ki so v finalu premagali Neradnovce z rezultatom 2:1. V tekmi za tretje mesto so Gornji Petrovci premagali organizatorja turnirja Pizzerijo Kučan iz Križevec v Prekmurju z rezultatom 4:2. Na poti do finala so Domanjševci premagali Gornje Petrovce z 2:1, Neradnovci pa so po 9 metrovkah bili boljši od Pizzerije Kučan iz Križevec s 7:6.