V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport

28 maja 2021 Šport


Na Ptuju je bil v četrtek mednarodni atletski miting in prvi memorial Roberta Preloga. Žal so ga spremljale slabe vremenske razmere. Med pionirkami so nastopile tudi tekmovalke Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. V teku na 200 metrov je zmagala Klara Janža, peta je bila Lana Poredoš, šesto mesto je zasedla Ana Dunja Colombo. V teku na 60 metrov je bila Mia Meznarič četrta, Nika Golob peta in Luna Kučan šesta. Med članicami je bila Natalija Pavlinjek v teku na 100 metrov z ovirami deveta.

Selektor slovenske nogometne reprezentance U – 17 Anton Žlogar je za čas od 4. do 7. junija povabil na priprave v hotel Marinšek v Naklem 22 igralcev, med katerimi sta tudi nogometaša Mure Žan Črnko in Žan Buček. Zbor igralcev bo 4. junija v Naklem. Med povabljeni nogometaši je tudi mladi Marcos Tavares iz Maribora, rojen leta 2004. Mladi nogometaši bodo imeli praktične priprave v Nacionalnem centru Brdo.Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave so ta čas na zasluženem počitku. Trener Dejan Dončič., ki je za svoje delo na predlog lendavske in ljubljanske trenerske organizacije za svoje trenersko delo dobil posebno plaketo Nogometne zveze Slovenije, pa je že določil program prijateljskih tekem za novo sezono. Prva pripravljalna tekma Nafte bo 3. julija v Novi na Madžarskem proti Siofoku, prva tekma v Lendavi pa 7. julija, ko bo Nafta igrala proti Nagykanizsi. Skupno imajo Lendavčani načrtovanih šest pripravljalnih nogometnih tekem za novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi.

Iz soboškega avto moto društva Štefan Kovača smo dopoldne dobili sporočilo, da bo v nedeljo na prvi tekmi za pokal Slovenije na motokros stezi v Mačkovcih sodelovalo kar 135 tekmovalcev. Med njimi bodo tudi trije člani Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote: Tim Vrbnjak iz Pušče, Ratko Ilič iz Hrastje Mote in Val Crnkovič iz Puconec.