V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport

31 maja 2021 Šport


V prvi kvalifikacijski nogometni tekmi za obstanek v prvi ligi Telekom je Koper v Novem mestu premagal Krko z 2:0. Za Koper je igral tudi Dare Vršič iz Segovec pri Apačah. Povratna tekma bo v Kopru v sredo 2. junija.

Na prvi letošnji pokalni dirki v motokrosu na 1380 metrov dolgi progi v Mačkovcih v organizaciji soboškega avto moto društva so med 135 tekmovalci sodelovali tudi člani Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote. Najbolje sta se uvrstila z drugim mesto med veterani Ratko Ilić in v razredu MX 2 Aleš Gutmacher. Val Crnkovič se je med 31 tekmovalci v razredu MX 2 uvrstil na 19. mesto.

V nedeljski tekmi slovenske lige v hokeju na travi so Lipovci na domačem igrišču premagali Moravske Toplice z 10:0. Za Lipovce je dosegel štiri zadetke Boštjan Stanko, dva je dodal Uroš Stanko, po enega pa so prispevali še: Martin Mesarič, Blaž Berden ter Alen in Franc Maučec.

Na finalnem turnirju ekipnega državnega prvenstva v namiznem tenisu za kadete in kadetinje so igralke Namiznoteniškega kluba Kema iz Puconec v Novem mestu osvojile naslov državnih prvakinj. Varovanke trenerja Mirka Ungerja – Živa Dogar, Ema Crnkovič, Ana Gergek in Lana Maučec so turnir dobile brez poraza, v odločilni tekmi za prvo mesto pa so premagale domačinke, športno društvo SU iz Novega mesta s 3:2. 

Na državnem prvenstvu v badmintonu za kategorijo U – 15 so bili v Mariboru uspešni tudi tekmovalci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Iva Koša je bila druga v posamični konkurenci, v mešanih dvojicah pa je bila z Vidom Koščakom iz Mirne druga. Tija Horvat je bila tretja v dvojicah in peta posamično.

V 3. kolu državne ženske šahovske lige je v Zrečah Poligram iz Maribora premagal soboški Pomgrad s 3:0. Kočevje je premagalo Triglav iz Krškega z 2:1, eno zmago za Kočevje je dosegla tudi Prekmurka Maja Vučko iz Ižakovec. Državna liga se bo nadaljevala 5. junija. Na lestvici vodita Tajkun iz Ljubljane in Poligram iz Maribora s 6. točkami, soboški Pomgrad ima na 3. mestu tri točke.