Domov

Šport

1 junija 2021 Šport


V zadnjem kolu prve ženske avstrijske nogometne lige je ekipa Sank Pöltna premagala ekipo Bergheima z 8:0 in brez poraza osvojila šesti naslov avstrijskih prvakinj, za katere je uspešno igrala kapetanka slovenske reprezentance Mateja Zver iz Gornje Bistrice. Prvič so v Avstriji organizirali tudi izbor najboljše igralke sezone. V tej anketi je Mateja Zver, ki je v sezoni za svojo ekipo dosegla 10 zadetkov zasedla drugo mesto.

Soboški teniški igralec Marino Kegl, član Železničarskega teniškega kluba Maribor, nastopa tudi v poletni teniški ligi v Avstriji. V prvem kolu je v avstrijski deželni ligi igral za ekipo TC Kern, njegova ekipa pa je gostovala pri ekipi TC LUV v Gradcu in utrpela poraz s 5:4. Marino Kegl je v dvoboju premagal Romana Bohstingla z rezultatom 6:2 in 6:0. Kegl bo od 19. do 26. junija kot član slovenske reprezentance sodelovalo na Kreti na evropskem prvenstvu gluhih in naglušnih.

Na dvodnevnem tekmovanju v preskakovanju ovir v organizaciji Konjeniškega kluba Brdo pri Ihanu je s konjem Atrisom na višini 105 cm zasedla tretje mesto Katarina Fišer iz Murskih Črnec, članica Konjeniškega kluba Hiša konj iz Pernice.

Na finalu članskega državnega prvenstva v kegljanju v kombinaciji je v Kranju Miko Steržaj iz Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote zasedel četrto mesto. V treh nastopih je podrl 1827 kegljev.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih na Goričkem je bila prva dvodnevna tekma prve A državne lige v športnem ribolovu. Prvi dan je moštveno zmagala Ribiška družina Pesnica – Lenart, drugi so bili Ptujčani z Davorjem Božičem iz Bakovec. Radgona v postavi Željko Mavrič, Tadej Kocbek, Mihael Kukovec, Damjan Tomažič in Avgust Prelog je bila peta in Murska Sobota dvanajsta. Drugi dan je v Kraščih zmagala Ribiška družina Ptuj, Radgončani so bili četrti, Murska Sobota v postavi Matija Šiško, Branko Zver, Tadej Panker, Miha Gjergjek in Štefan Černjavič pa je bila deseta.