V etru
Nočni glasbeni program
Domov
  • Domov
  • Nekategorizirano
  • Šport
Nekategorizirano

Šport

2 junija 2021 Nekategorizirano


V Skopju je v prijateljski mednarodni tekmi članska reprezentanca Slovenije igrala proti Severni Makedoniji 1:1. Za reprezentanco Severne Makedonije je dosegel vodilni zadetek Eljifu Elmasu v 55.minuti, izid pa je izenačil Domen Černigoj v 97. minuti srečanja. Od dveh Prekmurcev, ki sta na seznamu selektorja Matjaža Keka, je dobil priložnost za igro od 78. minute dalje le Damjan Bohar iz Mačkovec, sicer član Osijeka, med rezervisti pa je ostal igralec Mure Nino Kouter. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala v petek 4. junija ob 20.45 v Kopru proti Gibraltarju.

Slovenska mlada reprezentanca sestavljena iz igralcev do 21 let je na pripravah v Čatežu ob Savi. Med izbranci selektorja Milenka Ačimovića sta tokrat tudi dva prekmurska nogometaša in sicer Kai Cipot iz soboške Mure in Aljaž Casar iz Bakovec, član avstrijskega prvoligaša Altacha. Mladi varovanci Ačimovića bodo v četrtek 3. junija ob 16. v Krškem igrali prijateljsko tekmo proti vrstnikom iz Severne Makedonije.

Na Vrhniki so na tekmovanju v ritmični gimnastiki – skupinske sestave nastopile tudi tekmovalke Društva ritmične gimnastike Murska Sobota. V skupinski sestavah je ekipa soboškega društva ritmične gimnastike v kategoriji najmlajših deklic v postavi: Lina Križman Erlih, Jerca Recek, Izabela Šlihthuber in Ema Vrečič zasedla drugo mesto in osvojila srebrno medaljo. Na Vrhniki so nastopile tudi mladinke in članice iz Murske Sobote, ki so zasedle osmi mesti.

V zaostali tekmi 3. kola 2. slovenske lige v rokometu je Arcont iz Gornje Radgone v torek gostoval pri rokometaših Kočevja in zmagal z rezultatom 26:24, Radgončani pa so vodili že ob polčasu z rezultatom 13:12. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 10, Marko Cotić 5 ter Adrian Plohl in Boštjan Šijanec po 4 zadetke; pri Kočevju se je odlikoval Nejc Pungaršek s 7. zadetki. V naslednjem kolu bo Arcont v petek ob 19. v Radencih gostil rokometaše ptujske Drave.