V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

3 junija 2021 Šport


V povratni kvalifikacijski nogometni tekmi za prvo slovensko ligo si je Koper na domači Bonifiki v izjemno napeti tekmi proti novomeški Krki uspel zagotoviti obstanek v  ligi. Potem ko so Koprčani v prvi tekmi v gosteh slavili zmago z 2:0, so v drugi tekmi izgubili s 3:2, skupni izid je bil tako 4:3 za Koper. Nogometaši Krke so še v 74. minuti vodili s 3:0 in bili tik pred napredovanjem med prvoligaše. Za Koper je v prvem polčasu igral tudi Dare Vršič iz Segovec pri Apačah.

V zaostalem srečanju 4. kola v prvi slovenski ženski nogometni ligi U – 17 so igralke None Pomurja Beltinci pod vodstvom trenerja Igorja Šuše v torek na Ptuju premagale ekipo Bolkop Ptuj s 3:2. Za Prekmurke je dosegla dva zadetka Noele Vilčnik, enega pa Anja Eferl; za Ptujčanke sta bili strelki Nuša Štumberger in Neža Hrga. Na lestvici vodi Krim z 39. točkami pred Pomurkami in Radomljami, ki imata po 27 točk. Pomurke bodo v zadnjem kolu, v soboto 5.junija, gostovale pri Olimpiji.

V prijateljski nogometni tekmi so nogometaši Čarde, člani pomurske nogometne lige, v Martjancih pod taktirko trenerja Leona Horvat premagali mladince Mure, ki jih vodi Darjan Slavic s 4:2.

Na prvem letošnjem teniškem turnirju v Murski Soboti je sodelovalo 20 igralcev. Zmagal je Rene Heric iz Banovec, ki je v finalu premagal Dejana Fujsa iz Murske Sobote z 9:2. Tretje mesto sta si razdelila Anže Gartner iz Ljubljane in Tin Vrabl iz Murske Sobote. Drugi letošnji teniški turnir načrtuje soboški teniški klub v soboto 26. junija.

Športna zveza Beltinci in Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote bosta v soboto 5. junija ob 8. v Športnem parku v Beltincih pripravila 16. pohod po Ferijevi poti in 5. po Jožetovi poti. Beltinčani pohod pripravljajo v spomin na izjemnega nogometaša in športnega novinarja Ferija Maučeca ter dolgoletnega predsednika Športne zveze Beltinci in vsestranskega športnega delavca Jožeta Horvata. Sobotni Pohod bo potekal na progi Beltinci – Lipovci – Gančani – Beltinci.