V etru
Od petka do petka
Domov

Šport

4 junija 2021 Šport


V Osijeku poteka evropsko strelsko prvenstvo. V ne olimpijski disciplini – trojnem položaju z veliko kalibrsko puško na 300 metrov je Urška Kuharič iz Ormoža osvojila bronasto odličje, kar je tretja slovenska medalja. Med ostalimi pomurskimi strelci je Robi Markoja iz turniškega društva v strelskem maratonu zasedel deveto mesto. V streljanju s puško šibrenico je v mešanih dvojicah v mladinski konkurenci Rene Maček iz Bodonec s Teo Topolovec iz Kungote zasedel 13. mesto. V mešanih članskih dvojicah sta brat in sestra, Boštjan in Jasmina Maček, oba iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote, zasedla 25. mesto.

Slovenska nogometna reprezentanca U – 21 pod taktirko selektorja Milenka Ačimovića je v Krškem v pripravljalni mednarodni nogometni tekmi premagala Severno Makedonijo s 3:0. Za slovensko izbrano vrsto so dosegli zadetke: Aljoša Matko, Nik Prelec in Tamar Svetlin. V drugem polčasu sta za slovensko reprezentanco igrala tudi prekmurska nogometaša: Kai Cipot iz soboške Mure in Aljaž Casar iz Bakovec, član avstrijskega Altacha.

Zaključen je izid glasovanja navijačev Mure o tem, kdo je bil najboljši igralec soboške nogometne ekipe v sezoni 2020/2021, ko je Mura prvič v zgodovini kluba osvojila naslov državnega prvaka. Največ glasov je prejel Luka Bobičanec, ki je bil v minuli sezoni z 11 zadetki tudi najboljši strelec Mure, devet zadetkov je Luka dosegel iz igre in dva iz 11-metrovke.

V prvi košarkarski tekmi za naslov prvaka v 2. slovenski ligi za člane je Nutrispoint Ilirija premagala Postojno z rezultatom 76:61 in je na najboljši poti, da se uvrsti v prvo slovensko košarkarsko ligo. Košarkarje Ilirije vodi Saša Dončić, zanje pa je v prvi tekmi igral tudi Niko Bačvić iz Murske Sobote, ki je v 34. minutah dosegel za Ilirijo 14 točk. Povratna tekma bo v soboto 5. junija, zmagovalec dveh tekem pa bo novi član prve slovenske lige.