Domov

Šport

5 junija 2021 Šport


Predzadnji dan Evropskega strelskega prvenstva v Osijeku je slovenska reprezentanca v trojnem položaju s puško velikega kalibra na razdalji 300 metrov osvojila bronasto medaljo. Slovenska izbrana vrsta, v kateri je bil tudi član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, Robert Markoja doma iz Nedelice, ob njem pa sta nastopila še: Rajmond Debevec in Erik Kandare, je premagala Finsko z 52:38. V dvoboju za prvo mesto je bila Švica boljša od Avstrije s 46:38. Prekmurec Robert Markoja je tako osvojil že peto odličje na evropskih prvenstvih.

V prijateljski meddržavni nogometni tekmi je v Kopru članska reprezentanca Slovenije premagala Gibraltar s 6:0, tekma je bila odločena že ob polčasu, ki se je končal s 4:0. Za slovensko reprezentanco sta dosegla po dva zadetka: Andraž Šporar in Josip Iličič, ki je zastreljal  še 11-metrovko, po enkrat pa Jan Mlakar in Jon Gorenc Stanković. V vratih Slovenije je bil Vid Belec, ki je ubranil eno 11-metrovko. V prvem polčasu je za slovensko izbrano vrsto igral tudi Nino Kouter, član soboške Mure, Damjan Bohar iz Mačkovec pa tokrat ni dobil priložnosti za igro.

V Puconcih sta bili odigrani prvi tekmi končnice državnega prvenstva v namiznem tenisu. V moški konkurenci je Športno društvo SU iz Novega mesta premagalo I. ekipo Keme s 5:0. Za Novomeščane sta po dvakrat zmagala Uroš in Jure Slatinšek ter enkrat Jožko Omerzel. Poražena je bila tudi ženska ekipa Keme, ki je gostila Vesno iz Zaloga, gostje so slavile zmago s 5:1. Za Vesno sta po dvakrat zmagali Ivana Zera in Tamara Pavčnik, enkrat pa Špela Trelec; edino zmago za Kemo je osvojila Ana Kovačec.

V prvi tekmi 9. kola v 2. državni rokometni ligi za člane je bila v Radencih ptujska Drava boljša od radgonskega Arconta s 30:29. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 9 ter Matevž Žunič in Marko Cotić po 5 zadetkov; za Dravo je največ zadetkov k zmagi prispeval Jan Mlač Černe in to 8.