V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport

7 junija 2021 Šport


Nogometaši Mure so se po osvojenem naslov državnega prvaka in krajšem oddihu včeraj ponovno zbrali. V dvorcu Rakičan so opravili skupno večerjo, že danes pa začenjajo tudi s pripravami na novo sezono in prva srečanja v kvalifikacijah za ligo prvakov. Žreb za 1. krog evropskih kvalifikacij bo na sporedu 15. junija, prvo srečanje pa Muraše čaka 6. ali 7. julija. Sezona v domačem prvenstvu se začenja nekaj kasneje – 17. julija, žreb pa bo opravljen v začetku istega meseca. Danes je iz Fazanerija prišla še  novica, da v klubu tudi nadalje ostaja domači napadalec Amadej Maroša. Klub in napadalec iz Melincev sta podpisala dvoletno pogodbo in sicer do 30. maja 2023.

V Lipovcih je bilo zaključeno državno prvenstvo v hokeju na travi. V zadnjem kolu je ženska ekipa Moravskih Toplic premagala predanovski Triglav z 10:2 in osvojila državni naslov. Najboljša igralka in strelka prvenstva je bila Ana Vegič iz Moravskih Toplic in vratarka Staša Zorko iz Triglava. V moški konkurenci so Lipovci, stari in novi državni prvaki, premagali Moravske Toplice s 4:1. Najboljši igralec prvenstva je bil Boštjan Stanko, vratar Jernej Vučko in strelec Franc Maučec.

Drugi dan državnega prvenstva v atletiki v Kranju se je odlično odrezal Prekmurec Nino Celec, doma od Grada, sicer pa član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. Celec je v skoku v daljino preskočil 753 cm in osvojil naslov državnega prvaka.

Na 27. mednarodnem atletskem mitingu v Kranju je med 355 atleti nastopilo tudi 13 članov Športnega društva Sloparca iz Beltinec, ki so vključeni v Pomurski atletski klub Goričko. Najbolje se je odrezala med pionirkami U – 16 v teku na 300 metrov Zala Matjašec s časom 41,60, ki je bila druga, peta pa je bila tudi v teku na 100 metrov s časom 12.86. Med ostalimi mladimi atleti je bil v teku na 100 metrov Gal Vereš s časom 12,66 osmi, Nela Gerič pa je bila v teku na 100 metrov deveta s časom 13.02.

Na nedeljskih kasaških dirkah v Krškem v šestih dirkah ljutomerski kasaški vozniki tokrat niso osvojili nobene zmage. Najbolje se je odrezal v prvi dirki »Lord of The night« na vajetih Reneja Hanžekoviča, ki je zasedel drugo mesto.