V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport

10 junija 2021 Šport


Na Ptuju se je včeraj začela 27. kolesarska dirka po Sloveniji, kjer nastopa 129 kolesarjev in 20 ekip. V prvi etapi med Ptujem in Rogaško Slatino na razdalji 151,5 km je bil najhitrejši nemški kolesar Phill Bauhaus iz ekipe Bahraina. Tadej Pogačar iz ekipe Emiratov je prikolesaril v cilj v času zmagovalca in se uvrstil na 45. mesto. Med ekipami nastopa tudi Kolesarski klub Adria Mobill iz Novega mesta in v tej ekipi tudi Žiga Horvat iz Dankovec, ki je prvo etapo končal na 92. mestu. Danes imajo kolesarji na programu drugo etapo med Žalcem in Celjem na razdalji 147 km.

Na sredinem mednarodnem atletskem mitingu v Mariboru so bili uspešni tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezala med mlajšimi mladinkami v teku na 600 metrov Zala Ferenčak, ki je v času 1:44,98 zasedla prvo mesto. Na visoko četrto mesto se je uvrstila v teku na 60 metrov Mia Meznarič v času 8,65. Med ostalimi pomurskimi mladimi atleti je bil v teku na 60 metrov Maj Bačič sedmi in Rene Bačič osmi. Med članicami je Natalija Pavlinjek v močni mednarodni konkurenci v teku na 200 metrov v času 27,30 zasedla 15. mesto.

Na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu od 23. julija do 8. avgusta, ki bi morale biti že v letu 2020, bo zanesljivo sodeloval tudi mednarodni rokoborski sodnik Stanislav Šernek iz Murske Sobote. Šernek je delil pravico kot sodnik med najboljšimi rokoborci sveta že leta 2012 v Londonu ter leta 2016 v Rio de Janeiru. Stanislav Šernek je dobil leta 2015 tudi zlato piščalko kot najboljši sodnik na svetovnem rokoborskem prvenstvu v ameriškem Las Vegasu.

V končnici državnega prvenstva v namiznem tenisu za člane je Športno društvo SU iz Novega mesta tudi v drugo premagalo puconsko Kemo s 5:3. Za Kemo je dvakrat zmagal Tomaž Pelcar ter enkrat Damjan Zelko. V finale so se tako uvrstili igralci iz Novega mesta. V drugem polfinalu je bil Inter Diskont na Ravnah boljši od Maribora s 5:3 ter skupni izid izenačil na 1:1. Za Inter Diskont je dvakrat zmagal Pucončan Mitja Horvat, za Mariborčane pa je dobil en dvoboj Tomaž Roudi iz Črenšovec. Tretja odločilna tekma bo v soboto 12. junija.