V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

11 junija 2021 Šport


V drugi etapi 27. kolesarske dirke po Sloveniji, od Celja do Žalca, dolgi 147 km, je zmagal slovenski kolesar Tadej Pogačar iz ekipe Team Emirates. Med 135. kolesarji je prekmurski kolesar Žiga Horvat, član Adrie Mobilla iz Novega mesta, zasedel 80. mesto. Kolesarji imajo v petek na programu 3. etapo med Brežicami in Krškim v dolžini 165,8 km.

Na svetovnem prvenstvu v judu, ki poteka v Budimpešti in na njem sodeluje 664 judoistov iz 118 držav, je v kategoriji do 90 kg svoj nastop končal še drugi pomurski judoist Narsej Lackovič, član judo sekcije ljutomerskega Partizana. Lackovič je v svoji kategoriji med 58 judoisti v četrtek izgubil proti Estoncu Klenu Kristoferju in sicer potem, ko so mu sodniki prisodili tri kazni.

Mlada slovenska nogometna reprezentanca U – 16, ki jo vodi Aleksander Radosavljević, je v Kranjski Gori tudi v drugem prijateljskem srečanju premagala Poljsko s 3:2. Za slovensko izbrano vrsto je igralec soboške Mure Niko Kasalo dosegel zadetka v 11. in 34. minuti.

V tretji tekmi končnice v 2. slovenski košarkarski ligi je Ilirija premagala Postojno z 90:49 in po zmagah z 2:1 postala prvak 2. lige ter novi član prve slovenske lige. Za ekipo Ilirije, ki jo je vodil Saša Dončič, je 24 minut igral tudi Niko Bačvič iz Murske Sobote, v statistiko pa vknjižil dve točki in 10 podaj.

V drugi polfinalni namiznoteniški tekmi končnice državnega prvenstva je bila ženska ekipa Vesne boljša od deklet puconske Keme s 5:2 in se uvrstila v finale. Za ekipo Keme sta zmagali Ana Kovačec in Blažka Harkai. Dekleta Keme, vzgojena v domačem klubu pod taktirko trenerja Mirka Ungerja, so kljub porazu zadovoljne s četrtim mestom v državi.

Namiznoteniški igralci Sobote pa so tudi v drugi kvalifikacijski tekmi za obstanek v drugi državni ligi premagali Gorico, tokrat v gosteh v Novi Gorici s 5:2 ter si zagotovili obstanek v 2. ligi. Za Soboto je trikrat zmagal Miha Jamšek, dvakrat pa Gregor Kocuvan.