Domov

Šport

15 junija 2017 Šport


Na kvalifikacijski kolesarski dirki za nastop na svetovnem amaterskem  prvenstvu v Franciji so bili  v Ljubljani na 156 km dolgi progi s 1100 metri višinske razlike med 1213 kolesarji   uspešni tudi člani Športnega društva Team turbo Tropovci. Najbolje se je odrezal Dušan Hajdinjak, ki je bil med  člani »C« deveti, med člani »B« je bil Goran Salavec 11.ti in Boštjan Cipot 58. Med člani »D« je bil Radovan Rac 33. in med člani »A« kategorije se je Luka Žnidarič uvrstil na 41. mesto. Po neuradnih podatkih so se Žnidarič, Salavec, Hajdinjak in Rac uvrstili na svetovno prvenstvo v  cestnem kolesarstvu ,ki bo od 24. do 27. avgusta v Franciji.

V peti etapi mednarodne kolesarske dirke po Švici dolgi 222 km je zmagal  Slovak Peter Sagan, ki je za progo porabil pet ur 15 minut in 50 sekund. V času zmagovalca se je na 26. mesto uvrstil prekmurski kolesar Simon Špilak  zdaj član ruske Katjuše. Po petih etapah vodi  Italijan Damiano Caruso, Simon Špilak  je z zaostankom 25 sekund obdržal četrto mesto.  Kolesarska dirka po Švici bo končana v nedeljo z dirko na čas.

V italijanski Gorici je bilo kvalifikacijsko tekmovanje v taekwondoju za nastop na evropskem prvenstvu.  Lendavčan Beno Misja, ki je brez kluba je med 11 tekmovalci iz Hrvaške, Avstrije in Italije  zasedel drugo mesto in bo drugega avgusta sodeloval v Salzburgu na klubskem evropskem prvenstvu.  Dober nastop Lendavčana pa je prispeval k temu, da bo na  moštvenem evropskem prvenstvu v taekwondoju  Beno Misja tekmoval za klub Hwarang iz Italije.

V Radljah ob Dravi je bil ob zaključku sezone  namiznoteniški masters turnir na katerem je sodelovalo po 16 najboljših igralcev v vsaki kategoriji. Med člani se je na tretje mesto uvrstil Pucončan  Mitja Horvat  zdaj član ravenskega Interdiskonta, peti je bil Luka Norčič , slednji pa se je med mladinci uvrstil na tretje mesto. Pri mlajših kadetih je bil Jure Smodiš oba  iz Keme peti. Med članicami je bil Staša Matis peta. Najbolje  se je uvrstila Blažka Harkai  iz Keme , ki je med kadetinjami zmagala, Dajana Gošnjak Stojko iz Ljutomera pa je bila peta. Med kadetinjami je bila tretja Ana Kovačec iz Keme in peta Anamarija Horvat iz Sobote.

 

V zadnjem kolu soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane je  novi prvak Old boys iz Murske Sobote premagal Čardo iz Martjanec kar s 6:0. Drugi na lestvici Rogašovci so bili boljši od Borejec s 13:3 tretje Dokležovje pa je  igralo 2:2 proti Mladosti s Pertoče.

Ta čas  je najbolj aktualna nogometna tržnica med tremi pomurskimi nogometnimi drugoligaši. Največ prometa je pri soboški Muri. Tako so klub zapustili Aleš Ajlec, Rok Zorko, David Tomažič Šeruga in David Lonzarič, novi člani Mure pa so  Nino Kouter, ki je prišel iz avstrijske Radgone, Žiga Kous, ki se je vrnil v Prekmurje iz Celja, Rok Sirk iz II. ekipe Maribora  in Matej Andrejč iz Veržeja. Kaj bo pokazala nogometna tržnica pri Nafti bo znano po  ponedeljkovi skupščini kluba, Veržej, ki ostaja drugoligaš pa se je dogovoril za nadaljnje sodelovanje s trenerjem Markom Lešnikom iz Maribora.