V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport

12 junija 2021 Šport


V tretji etapi 27. mednarodne kolesarske dirke po Sloveniji na progi Brežice – Krško, dolgi 165,8 km, je zmagal Španec Abersturi Izaga, drugi je bil slovenski kolesar Matej Mohorič, vodilni kolesar slovenske pentlje Tadej Pogačar pa je v času zmagovalca zasedel 19. mesto in še naprej vodi v skupni uvrstitvi. Prekmurec Žiga Horvat iz novomeške Adria Mobilla se je uvrstil na 101. mesto, v skupni uvrstitvi po treh etapah pa je na 108.mestu.

Soboška košarkarica Tina Cvijanovič, ki je v minuli košarkarski sezoni uspešna nastopala za italijanskega drugoligaša Udine iz Vidma, bo v novi sezoni zamenjala sredino. Občasna slovenska reprezentantka se iz Italije seli v Nemčijo, kjer bo okrepila nemškega prvoligaša Saarlouis, ki je v lanski sezoni zasedel 10 mesto v ligi. Nemčija bo za Tino Cvijanovič, ki je v lanski sezoni za Udine v povprečju dosegala 13,3 točke na tekmo in se z ekipo uvrstila v končnico za napredovanje med prvoligaše, bo po Španiji in Italiji tretja država, odkar se je po odličnih nastopih za Ženski košarkarski klub Maribor podala v tujino.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti je v drugi dirki Maugli na vajetih Janka Sagaja iz Kasaškega kluba Ljutomer zasedel drugo mesto. V isti dirki je bil Take Me home z Mitjo Slavičem sedmi. V prvi dirki je Magic Look z Jankom Sagajem zasedel šesto mesto.

Na ribniku Mota je sekcija športnih ribičev Društva upokojencev Ljutomer pripravila ribiško tekmovanje, na katerem je sodelovalo 38 tekmovalcev iz pomurskih upokojenskih društev. Zmagal je Vlado Rozman z 19 kg ulovljenih rib, drugi je bil Janko Halas, oba iz soboškega upokojenskega društva, z 11 kg, tretji je bil Alojz Makoter z 9,8 kg, četrti Franci Košti, oba iz Ljutomera s 7,4 kg in peti Štefan Ivanič iz Beltinec, s 5,7 kg ulovljenih rib. Za ribiče je bila to generalka pred pomurskim prvenstvom, ki bo 22. junija v Gradišču, v organizaciji Društva upokojencev Murska Sobota.