Domov

Šport

14 junija 2021 Šport


S peto etapo od Ljubljane do Novega mesta na razdalji 175 km je bila končana 27. mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji. Peto etapo je dobil Phill Bauhaus iz Nemčije , skupni zmagovalec letošnje kolesarske dirke pa je po 803 km slovenski kolesar Tadej Pogačar. Na pet dnevni dirki po Sloveniji je nastopil tudi Prekmurec Žiga Horvat iz Dankovec, član novomeške Adrie Mobila, ki je bil v zadnji etapi 98., v skupni uvrstitvi pa se je uvrstil na 110.mesto. Njegova ekipa Adrie Mobila je bila 14. med 19. ekipami.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bil dvodnevni meddržavni strelski dvoboj s puško šibrenico med Slovenijo in Hrvaško. A reprezentanca Slovenije s Tadejem Kostanjevcem iz Gornje Radgone in Boštjanom Mačkom iz Bodonec je premagala Hrvaško s 339:323 zadetkov. B reprezentanca Hrvaške je bila boljša od B reprezentance Slovenije s 324:318, mladinci Hrvaške pa so bili boljši od Slovenije z 290:254. V Rakičanu je bilo tudi 4.kolo slovenskega pokala s puško šibrenico, kjer je zmagal Denis Vatovec iz Vrhnike, drugi je bil Radgončan Tadej Kostanjevec in tretji Boštjan Maček.

Na nedeljskih kasaških dirkah v Lenartu so bili med sedmimi dirkami ljutomerski kasaški vozniki trikrat med zmagovalci, osvojili pa so še dve drugi in eno tretje mesto. Zmagala je Donina na vajetih Darje Antolin, dvakrat je bil med zmagovalci tudi voznik Janko Sagaj in to v četrti dirki z Analinom in v šesti dirki s Tars Starsom.

Na dvodnevnem slovenskem prvenstvu v atletiki za mlajše člane in mladince so v Novem mestu sodelovali tudi pomurski atleti. Med mlajšimi člani je bil v teku na 400 metrov peti Maj Janža iz Atletskega kluba Pomurje, med mlajšimi mladinci pa je bil Gal Skledar iz Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote v teku na 100 metrov šesti.

Na Ptuju je bilo prvo kolo vzhodne državne lige za slepe in slabovidne v vrtnem kegljanju. Med članicami je bila Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Milica Ivanuša druga, med člani pa je bila Murska Sobota tretja v postavi: Drago Potočnik, Anton Gomboc in Danilo Kreslin. V posamični kategoriji sta v svoji kategoriji vida bila zmagovalca Silva Mlinarič in Danilo Kreslin.