V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport

15 junija 2021 Šport


V švicarskem Nyonu je bil opoldne žreb parov za prvo kolo kvalifikacij za ligo prvakov. Slovenska prvakinja Mura bo v prvi nogometni tekmi v gosteh v Tetovu v Severni Makedoniji igrala 6. oz. 7. julija proti ekipi Škendije. Povratna tekma bo 13. oz. 14. julija v soboški Fazaneriji. Soboški nogometaši imajo po oceni strokovnjakov vse možnosti, da se uvrstijo v drugo kolo, žreb za drugo kolo evropskih kvalifikacij pa bo že jutri. V primeru poraza čakata Muro še dve tekmi v novo ustanovljeni evropski konferenčni ligi.

V Mariboru je bilo 11. državno prvenstvo v klasičnem pikadu, kjer so bili med dobitniki medalj tudi pomurski igralci. Moštveno je med člani zmagal Pikado klub Baza iz Hoč, za katerega sta tekmovala tudi pomurska igralca Aleš Zadravec in Ludvik Kiraly, tretji je bil Pikado klub Top Gun Grlava. V posamični konkurenci med člani je zasedel drugo mesto Damir Hajdinjak iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem, v moških dvojicah pa sta zasedla drugo mesto Ludvik Kiraly in Aleš Zadravec. Damir Hajdinjak in Rok Durič od Svetega Jurija sta bila osma.

V Rušah je bilo 29. državno prvenstvo v tradicionalnem karateju pod okriljem S.K.I.F zveze. Največ uspeha so imeli karateisti Tromejnika iz Kuzme, ki so drugič zapored postali državni prvaki. Skupno so osvojili 13 prvih mest, 13 drugih in šest tretjih mest. Posamično so osvojili državne naslove: Maj Ščančar in Eva Grah v katah in borbah kjer sta bila najboljša tudi Renej Fujs in Emilija Malena Martinuzzi. V katah sta zmagala še Maksimiljan Markoč in Gal Časar. Med zmagovalkami je bila tudi Lea Rituper iz Gornjih Petrovcev in Jelka Rošker Trajbar s Cankove. Med zmagovalci v katah so bile tudi Tromejnikove ekipe starejših malčkov in mlajših dečkov v postavi: Maksimiljan Markoč, Timotej Krpič in Eva Grah ter ekipa starejših dečkov za katere so nastopili Gal Časar, Maksimiljan Markoč in Eva Grah. Najboljše med ekipami so bili tudi mladinci Lea Rituper, Emilija Malena Martinuzzi in Renej Fujs ter starejši člani v postavi Marko Bunderla, Miroslav Martinuzzi in Jelka Rošker Trajbar.

Mladi namiznoteniški igralci Keme iz Puconec so na dvodnevnem mladinskem ekipnem državnem prvenstvu v namiznem tenisu v Cirkovcah osvojili dve bronasti medalji tako pri moških kot pri ženskah. Pri moških je ekipa v postavi Jure Smodiš, Jan Lipič in Nino Šegula v odločilni tekmi za tretje mesto premagala Mengeš s 3:0, pri dekletih pa so Blažka Harkai, Ema Crnkovič, Živa Dogar in Ana Gergek za bron premagale Krko s 3:2. Ekipa Sobote je bila pri dekletih osma v postavi: Anamarija in Eva Horvat ter Eva Hauko.

Minuli konec tedna je v Žusterni že drugo leto zapored potekalo državno prvenstvo v jadranju na deski, na katerem se je pomerilo skupaj 31 tekmovalcev iz sedmih jadralnih klubov. V odprtem razredu foil so prvenstvo sklenili s petimi uspešno zaključenimi plovi. V konkurenci 14 jadralcev je postal najuspešnejši nekdanji olimpijski jadralec na deski Stojan Vidakovič, tretji pa je bil Prekmurec Bine Banfi. član Surf in SUP klub Murska Sobota.