V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport

16 junija 2021 Šport


V švicarskem Nyonu je bil opravljen žreb za 2. kolo kvalifikacij za ligo nogometnih prvakov. Mura, ki bo v prvem kolu igrala v Skopju in ne v Tetovu proti štirikratnemu prvaku Severne Makedonije – Škendiji, bo v drugem kolu v primeru morebitnega uspeha igrala proti zmagovalcu tekme med Ludogorcem iz Bolgarije in Shakhtyorjem iz Belorusije. Prva tekma 2. kola je načrtovana za 20. ali 21. julij in to v Murski Soboti. V kolikor Mura v prvem krogu izpade proti Škendiji jo čaka 2. krog kvalifikacij novoustanovljene Konferenčne lige, njen nasprotnik pa bi bil zmagovalec med švedskim Malmöm in latvijsko Rigo.

Ptuj je bil prizorišče letošnjega državnega prvenstva v golfu za seniorke. Ptujsko igrišče je dolgo okrog 5.000 metrov, precej ozko in zahteva natančno in preudarno igro. Na prvenstvu se je izkazala Marta Šbül iz Golf kluba Moravske Toplice, ki je z dobro telesno pripravljenostjo osvojila naslov državne prvakinje. Na drugo mesto se je uvrstila Dragica Vojsk in na tretje Sabina Markoli, obe iz Golf kluba Ptuj.

V tretji polfinalni tekmi končnice moštvenega državnega prvenstva v namiznem tenisu je na Ravnah Inter Diskont Ravne premagal aktualne prvake Mariborčane s 5:3 in se s skupni izidom 2:1 uvrstil v finale državnega prvenstva. Za Korošce je Pucončan Mitja Horvat osvojil tri zmage, med drugim je v odločilnem srečanju premagal tudi Tomaža Roudija iz Črenšovec s 3:2. Tomaž Roudi je za Mariborčane osvojil eno zmago.

S šestim kolom se je končalo strelsko tekmovanje v državni mladinski ligi, kjer so lahko nastopile tudi mešane ekipe. Med 26. ekipami so drugo mesto zasedli strelci Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Tessa Timar. Na tretje mesto se je uvrstilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika, za katero so v sezoni nastopali: Lena in Lara Bakan Urisk, Nika Vuk, Kaja Kolman in Laura Podgoršek. Posamično se je med pomurskimi strelci najbolje, na tretje mesto, uvrstil Jure Sočič.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci bodo novo sezono v 2. slovenski ligi začeli prvega avgusta z novim trenerjem, starim pomurskim znancem, 51. letni Damjanom Gajserjem, ki bo nasledil Radovana Karanovića. Damjan Gajser je v slovenski ligi zbral 210 nastopov, nazadnje pa se je v trenerski vlogi preizkusil pri kranjskem Triglavu.

Teniški klub Goričko je v Kraščih pripravil 9. odprto prvenstvo Občine Rogašovci v tenisu. Med 16. igralci je zmagal Rok Babič iz Murske Sobote, drugi je bil Jože Pintarič iz Večeslavec in tretji Dejan Glazer iz Neradnovec.