V etru
Domača plošča
Domov

Šport

17 junija 2021 Šport


Nogometaši Mure so okviru priprav za novo tekmovalno sezono, ki jo bodo začeli najprej z mednarodnimi tekmami v kvalifikacijah za ligo prvakov, odigrali prvo pripravljalno nogometno tekmo. V sosednji Avstriji je Mura premagala tretjeligaško ekipo St. Anna z rezultatom 3:1, ob polčasu je bil izid 1:1. Za St. Anno je dosegel zadetek Michael Tieber, za Muro pa sta bila strelca zadetkov: Luka Bobičanec in dvakrat Tomi Horvat. Naslednja aktivnost soboške Mure bo v petek ob 19. uri z javno tribuno z naslovom »Pitaj kaš ščeš« – vprašaj kar hočeš. Zraven igralcev bosta na javni tribuni sodelovala tudi predsednik kluba Robert Kuzmič in trener Ante Šimundža.

V Mariboru se je pod taktirko selektorja Iztoka Kšele zbrala mlada slovenska odbojkarska reprezentanca U – 17, ki bo v Mariboru ostala še jutri. V času od 3. do 7. julija bo reprezentanca na pripravah v Srbiji, 8. julija pa bodo mladi slovenski odbojkarji nastopili na evropskem prvenstvu v Albaniji. Med reprezentanti so tudi Vid Suhadolnik, Nike Legen in Urban Rajnar iz Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad, kar je rezultat dobrega dela v soboškem odbojkarskem klubu.

Na Cvenu je bila 58. volilna skupščina Športne zveze Ljutomer, ki povezuje 58 društev iz Občin Ljutomer in Veržej. V letu 2020 so kljub težavam na področju zdravstva pripravili 84 prireditev, na katerih je bilo 3074 udeležencev. Čeprav je šport utrpel zaradi epidemije tudi negativne posledice, so ugodno ocenili delo zveze. Znova je bil za predsednika izvoljen Miroslav Rauter, za člane predsedstva pa so bili za obdobje štirih let izvoljeni: Jan Filipič, Dejan Kolarič, Branko Kristl, Peter Petek, Aleš Ploj in Aleš Vrbančič. Skupščino je popestrila tudi tamburaška skupina Kulturnega društva Cven, pozdrave pa sta delegatom izrekla podžupan ljutomerske občine Niko Miholič in predstavnik Občine Veržej Dejan Kolarič.

V Murski Soboti je bilo moštveno pomursko prvenstvo upokojencev v šahu, na katerem je nastopilo pet ekip. Zmagali so člani Društva upokojencev Sobota v postavi: Boris Kovač, Bogdan Hari, Štefan Režonja, Anton Marič in Jože Benko, ki so zbrali 14 točk in se uvrstili tudi na finale državnega prvenstva. Na drugo mesto se je uvrstilo Društvo upokojencev Radenci z 11.točkami, tretji pa so bili šahisti Ljutomera s 7. točkami.