Domov

Šport

18 junija 2021 Šport


Na državnem prvenstvu v vožnji na čas za kolesarje so v Kopru nastopili tudi tekmovalci obeh pomurskih klubov. Iz Športnega društva Team Turbo Tropovci je Igor Kopše postal državni prvak v kategoriji Master D, Dušan Hajdinjak je zasedel četrto mesto, Bernard Omar pa je bil osmi. Igor Kopše je bil tudi absolutni najhitrejši med amaterji. Iz Kolesarskega kluba Tropovci se je med mlajšimi mladinci Gal Žido uvrstil na 31. in Tristan Ketiš na 38. mesto.

V športnem centru na Otočcu pri Novem mestu se je končal prvi del turnirja svetovne serije za mladino v namiznem tenisu, kjer sta v reprezentančnem dresu prvič nastopili tudi igralki Namiznoteniškega kluba Kema, Živa Dogar in Ema Crnkovič. V močni mednarodni konkurenci sta puconski igralki turnir končali na 4. mestu svojih predtekmovalnih skupin kategorije do 15 let in obstali v kvalifikacijah, v igri dvojic pa sta Dogarjeva in Crnkovičeva v šestnajstini finala izpadla proti romunski dvojici Mei Rosu – Singeorzan s 3:1. Ema Crnkovič bo prihodnji teden s slovensko kadetsko reprezentanco nastopila še na Balkanskih igrah v Bolgariji.

Izjem uspeh mladih atletov iz Športnega društva Sloparca, ki na uradnih tekmah nastopa v okviru Pomurskega atletskega kluba Goričko, je privabil pozornost tudi župana Občine Beltinci Marka Viraga, ki je za atlete pripravil poseben sprejem. V mešani štafeti med pionirkami U – 16 teka na 100, 200, 300 in 400 metrov, je štafeta v postavi: Nela Gerič, Zala Matjašec, Katarina Erjavec in Marija Lucija Rengeo pod taktirko Darije Vrdjuke, v Radovljici osvojila naslov državnih prvakinj. Župan je mladim atletom čestital za izjemen uspeh in tudi obljubil tudi izgradnjo atletske steze, ki trenutno ne ustreza kriterijem Atletske zveze Slovenije.

Mladi igralci badmintona iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave so bili uspešni na dveh uradnih tekmah. V Ljubljani je na prvi tekmi za pokal Slovenije v kategoriji U – 19 Anel Hac Győrkoš v dvojicah z Markom Korošo zasedel prvo mesto. V posamični konkurenci je bil peti. Na Muti pa je potekal državni turnir U – 15, kjer je Iva Koša iz lendavske Mladosti v posamični konkurenci zasedla drugo mesto.

V Stari Zagori v Bolgariji bo danes in jutri evropsko atletsko prvenstvo 2.lige, kjer bo nastopila tudi slovenska atletska reprezentanca. Za slovensko izbrano vrsto bo nastopil tudi Nino Celec od Grada na Goričkem, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. Nino Celec se je po poškodbi uspešno vrnil v tekmovalni ritem in je tudi letošnji članski državni prvak v skoku v daljino.