V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

19 junija 2021 Šport


V Komendi na kolesarski dirki za 3. pokal Tadeja Pogačarja so nastopili tudi pomurski kolesarji. Med člani se je Žiga Horvat iz Dankovec, član Adrie Mobila iz Novega mesta, po poškodbi uvrstil na 9. mesto. Med mladimi kolesarji iz Kolesarskega kluba Tropovci se je med starejšimi dečki Gal Kaučič uvrstil na tretje mesto, Marko Koren je bil 12. in Bor Berlak 13. V kolesarski dirki starejših dečkov C se je Denis Lebar uvrstil na 20. mesto. Mladi tropovski kolesarji so imeli po tekmi tudi druženje z zmagovalcem lanske dirke »Tour de France« Tadejem Pogačarjem.

V Mariboru je bilo 2. kolo državne lige slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju. Ženska ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote v postavi: Silva Mlinarič, Marija Janežič in Milica Ivanuša je osvojila prvo mesto. Moška ekipa soboškega društva v postavi: Drago Potočnik, Anton Gomboc in Danilo Kreslin pa se je uvrstila na tretje mesto. V posamični konkurenci so v svoji kategoriji vida bili zmagovalci: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Drago Potočnik.

V Lendavi so v petek zvečer podelili priznanja udeležencem športnih iger za sezono 2020/2021, kjer je okrog 200 udeležencev zaradi Covida nastopilo le v osmih disciplinah, najbolje pa so se odrezali upokojenci Lendave. Društvo upokojencev je zmagalo med člani v pikadu, bowlingu, pohodništvu, balinanju in kolesarjenju. V ribolovu je zmagalo Medobčinsko društvo invalidov Lendava, v streljanju z zračno puško Strelsko društvo Lendava in v tenisu Winner klub Hotiza. Posamično med člani so bilo zmagovalci: v strelstvu Franc Duh, v pikadu Dezider Varga, v bowlingu Tibor Kőnye in v ribolovu Jože Horvat. Med članicami je bila na športnih igrah v Lendavi ekipno v pikadu in v bowlingu najboljša Dvojezična osnovna šola II Lendava in v balinanju Društvo upokojencev Lendava. Posamično so bile zmagovalke v streljanju z zračno puško Maja Tkalec, v pikadu Ivanka Tomažič in v bowlingu Dina Rudaš.