V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport

21 junija 2021 Šport


Slovenski atleti in atletinje so si v Stari Zagori po dvodnevnem tekmovanju reprezentanc zagotovili tretje mesto in se znova uvrstili v prvo ligo evropske atletike. Med reprezentanti je bil tudi Nino Celec od Grada, ki je tekmoval v skoku v daljino.

V 9. kolu ameriške nogometne lige MLS je Austin FC, za katerega je igral celo srečanje tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, igral proti ekipi San Jose 0:0. Po devetih kolih je Austin FC na 10. mestu z 9.točkami.

Na prvih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru so ljutomerski kasaški vozniki gostom prepustili le eno zmago od skupno sedmih dirk, ki je odšla v Stožice. Spominsko dirko Mirka Hanžekoviča je dobil Prime MS na vajetih Mitje Slaviča, dirko v spomin na Janka Makoterja pa je dobil Maugli z voznikom Jankom Sagajem. V preostalih dirkah so zmagali: Orea z voznico Mojco Nushol, Fjori na vajetih Saše Seršena, Magic Look pod taktirko Janka Sagaja in Pell z voznikom Markom Slano.

V Ljubljani je bilo dvodnevno 30. državno strelsko prvenstvo. Posamično je drugič med člani zmagal Žan Kelenc iz Športnega društva Črenšovci, ki se je posebej izkazal v finalnem nastopu. Moštveno je Športno društvo Črenšovci v postavi: Jure Sodja, Domen Jarni in Žan Kelenc zasedlo drugo mesto.

Na Vrhniki je bilo na 80 km dolgi progi državno prvenstvo amaterskih kolesarjev. V kategoriji Master D je bil Igor Kopše tretji, Dušan Hajdinjak sedmi, Dominik Ketiš deveti in Bernard Omar, vsi iz Športnega društva Team Turbo Tropovci, deseti.

Elite so tekmovale na kolesarski dirki za državno prvenstvo v Kopru na 172 km dolgi progi. Na 22. mesto se je uvrstil Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adria Mobill iz Novega mesta.

V Lendavi je bil prvi badmintonski turnir za slovenski pokal. V kategoriji U – 17 sta Tija Horvat in Iva Koša zasedli drugo mesto. V kategoriji U – 11 je Naja Horvat zmagala posamično in v dvojicah, Mia Oletič je zmagala v dvojicah, Sven Pahor, vsi iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave, pa je zasedel drugo mesto.