V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

22 junija 2021 Šport


V Grčiji na otoku Kreta se je začelo evropsko prvenstvo gluhih in naglušnih športnikov v tenisu. V drugem kolu je Marino Kegl iz Murske Sobote, kot član slovenske reprezentance, brez posebnih težav premagal Maxima Sancheza iz Francije s 6:0 in 6:2. V četrtfinalu bo Marino Kegl igral proti Nemcu Sebastianu Schaferju.

Selektorica slovenske ženske mlade reprezentance U – 19 Petra Mikeln je povabila na mini priprave v Terme Čatež 22 igralk, med njimi sta tudi dve igralki Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Nina Kajzba in Anja Eferl. Slovenska reprezentanca bo na pripravah v Čatežu od 22. do 25. junija, v tem času pa bo igrala tudi prijateljsko tekmo proti vrstnicam iz Bosne in Hercegovine.

V Termah Čatež se bo v sredo 23. junija zbrala na pripravah tudi mlada ženska reprezentanca U – 17 pod taktirko Tine Kelenberger . Na priprave so med 28. igralkami povabljene tudi štiri igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Lucija Zala Balažic, Živa Rakovec, Tija Šoštarič Karić in Noele Vilčnik.

Na Okroglem pri Kranju je bilo državno prvenstvu v showdownu – namiznem tenisu za slepe in slabovidne. Na prvenstvu so nastopili tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota. Med pomurskimi igralci se je najbolje odrezala Silva Mlinarič, ki je bila šesta, Dušan Cigüt se je uvrstil na 12. in Tomaž Detelbach na 15. mesto.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo v petek 25. junija med 7.30 in 14.30 pri Lovskem domu v Dobrovniku pripravilo odprto strelsko tekmovanje za pokal Dobrovnika s pištolo in revolverjem. Med strelci iz celotne Slovenije pričakujejo v Dobrovniku tudi strelce iz tujine.