Domov

Šport

23 junija 2021 Šport


S treningi za novo tekmovalno sezono so začeli tudi nogometaši v 2. slovenski ligi. Nogometni kluba Klima Tratnjek Beltinci, ki da vodi predsednik Janez Breznik, športni direktor pa je Tadej Apatič, bo v novi sezoni vodil trener Damjan Gajser, ki je nasledil Radovana Karanovića, Gajser je nazadnje deloval kot trener kranjskega Triglava, predtem pa je bil tri leta v Murski Soboti pomočnik Anteja Šimundže. Znani je tudi že nekaj kadrovskih sprememb v Beltincih. Klub so zapustili: Jakov Katuša, Mateo Verunica, Luka Verbič, Nino Serec in Luka Lukač, novinec v klubu je že postal Dušan Gyergyek, med kandidati pa so še: Luka Hari, Marin Rantaša, Klemen Rous in Kevin Migabe.

Tudi pri Nogometnem klubu Nafta 1903 v Lendavi so po ponedeljkovem prvem trenerju pod taktirko Dejan Dončiča uradno objavili prvo okrepitev. To je Žan Florjanc, ki prihaja iz Nogometnega kluba Fužinar iz Raven na Koroškem. Med kandidati za člana Nafte je tudi Marsel Stare, ki je v minuli sezoni igral za prvoligaško nogometno ekipo Tabor Sežane.

V Osijeku bo med 24. junijem in 2. julijem četrta tekma za svetovni strelski pokal. Med tekmovalci slovenske strelske reprezentance bodo tudi pomurski strelci. Z malokalibrsko puško bo nastopil Robi Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. S puško šibrenico bodo nastopili: Jasmina in Boštjan Maček, oba iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote ter Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona.

Plesna zveza Slovenije je v Šenčurju pri Kranju pripravila prvi pokalni turnir za otroke. Na turnirju so nastopili tudi mladi člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote in osvojili dve medalji. V breakdance solo med otroci je zmagal David Pahor, v disco dancu solo je zasedla drugo mesto Brina Benko, četrta v breakdancu je bila Nikita Erjavec, na osmo mesto med deklicami pa se je v disco solu uvrstila Arja Lukač.

Pa še zadnja novica iz Grčije. Na evropskem prvenstvu gluhih in naglušnih v tenisu se je Marino Kegl iz Murske Sobote kot član slovenske reprezentance po današnjem dvoboju proti Sebastianu Schafferju iz Nemčije, ki ga je dobil s 6:2 in 1:0 – drugi niz je zaradi slabosti Schaffer predal, uvrstil v polfinale. Marino Kegl se je tako uvrstil med štiri najboljše evropske igralce tenisa, polfinale ga čaka v petek 25. junija.