V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

16 junija 2017 Šport


Včeraj se je začela 24. mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji, kjer sodeluje  24 ekip,  med tekmovalci  je tudi 30 slovenskih kolesarjev.  V prvi etapi dolgi  159 kilometrov med Koprom in Kočevjem je dobil Irec Sam Bernnett , ki je za progo porabil tri ure 49 minut in 46 sekund. Najboljši slovenski kolesar v prvi etapi je bil na  tretjem mestu Luka Mezgec, prekmurski kolesar Primož Obal s Pertoče , ki nastopa za slovensko reprezentanco,    se je uvrstil na 129.mesto.  Danes so imeli  kolesarji na programu z začetkom in ciljem v Ljubljani drugo etapo dolgo 303 kilometre.

Znova je bil odličen Tropovčan Simon Špilak, član ruske Katjuše, ki kolesari po Švici. V šesti etapi dolgi 167 km je v Švici zmagal Italijan Domenico Pozzovivo,  ki je za progo porabil štiri ure 38 minut in 49 sekund. Špilak   se je v etapi uvrstil na odlično peto mesto. V skupni uvrstitvi po šestih etapah vodi  Pozzovivo, Špilak pa je na četrtem mestu in za vodilni kolesarjem zaostaja le 22 sekund.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Mariboru za memorial Iztoka Ciglariča so dosegli nekaj dobrih   rezultatov tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.  V teku na 1500 metrov med člani je bil drugi Aleš Zver v času 3:57,43  V skoku v višino je bil četrti Marko Čeh, ki je preskočil 180 centimetrov. Med članicami se je odlikovala Tami Ščančar, ki je zmagala v teku na 100 metrov v času  11,79 in v teku na 200 metrov v času 24,02. V pionirski konkurenci je  bil v teku na 60 metrov  drugi Gal Skledar v času 7,59.

V okviru sodelovanja športnih društev Športne zveze Lendava in Županije Zala iz Madžarske sta se v Zalaegerszegu pomerili  nogometni ekipi Tungsrama in Čentibe. Več uspeha so imeli   nogometaši Tungsrama, ki so premagali Čentibo z rezultatom 5:3, čeprav je Čentiba ob polčasu vodila z rezultatom 2:1.  Za Čentibo so dosegli zadetke: Zlatko Herceg, Dean Gyurkač in Evgen Lazar. Povratno nogometno srečanje bosta imeli  ekipi v mesecu avgustu v Čentibi.

V 3. kolu prve državne lige, vzhod v vrtnem kegljanju  so  na Ptuju  sodelovali  z  žensko in moško ekipo člani  Medobčinskega društva slepih in slabovidnih  Murska Sobota.  V ženski konkurenci je  zmagala Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič, Milica Pongračič in Verona Holsedl z 208. podrtimi keglji, druge so bile Mariborčanke, ki so podrle prav tako 208 kegljev,  na tretje mesto  so uvrstile Ptujčanke s 170.podrtimi keglji. V moški konkurenci so zmagali Ptujčani, ki so podrli  211 kegljev, na drugo mesto so se uvrstili Mariborčani s 195. keglji in na tretje Murska Sobota v postavi: Boštjan Gregorinčič, Srečko Golob in Anton Topolnik , ki je podrla 191 kegljev.