Domov

Šport

16 junija 2017 Šport


Včeraj se je začela 24. mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji, kjer sodeluje  24 ekip,  med tekmovalci  je tudi 30 slovenskih kolesarjev.  V prvi etapi dolgi  159 kilometrov med Koprom in Kočevjem je dobil Irec Sam Bernnett , ki je za progo porabil tri ure 49 minut in 46 sekund. Najboljši slovenski kolesar v prvi etapi je bil na  tretjem mestu Luka Mezgec, prekmurski kolesar Primož Obal s Pertoče , ki nastopa za slovensko reprezentanco,    se je uvrstil na 129.mesto.  Danes so imeli  kolesarji na programu z začetkom in ciljem v Ljubljani drugo etapo dolgo 303 kilometre.

Znova je bil odličen Tropovčan Simon Špilak, član ruske Katjuše, ki kolesari po Švici. V šesti etapi dolgi 167 km je v Švici zmagal Italijan Domenico Pozzovivo,  ki je za progo porabil štiri ure 38 minut in 49 sekund. Špilak   se je v etapi uvrstil na odlično peto mesto. V skupni uvrstitvi po šestih etapah vodi  Pozzovivo, Špilak pa je na četrtem mestu in za vodilni kolesarjem zaostaja le 22 sekund.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Mariboru za memorial Iztoka Ciglariča so dosegli nekaj dobrih   rezultatov tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.  V teku na 1500 metrov med člani je bil drugi Aleš Zver v času 3:57,43  V skoku v višino je bil četrti Marko Čeh, ki je preskočil 180 centimetrov. Med članicami se je odlikovala Tami Ščančar, ki je zmagala v teku na 100 metrov v času  11,79 in v teku na 200 metrov v času 24,02. V pionirski konkurenci je  bil v teku na 60 metrov  drugi Gal Skledar v času 7,59.

V okviru sodelovanja športnih društev Športne zveze Lendava in Županije Zala iz Madžarske sta se v Zalaegerszegu pomerili  nogometni ekipi Tungsrama in Čentibe. Več uspeha so imeli   nogometaši Tungsrama, ki so premagali Čentibo z rezultatom 5:3, čeprav je Čentiba ob polčasu vodila z rezultatom 2:1.  Za Čentibo so dosegli zadetke: Zlatko Herceg, Dean Gyurkač in Evgen Lazar. Povratno nogometno srečanje bosta imeli  ekipi v mesecu avgustu v Čentibi.

V 3. kolu prve državne lige, vzhod v vrtnem kegljanju  so  na Ptuju  sodelovali  z  žensko in moško ekipo člani  Medobčinskega društva slepih in slabovidnih  Murska Sobota.  V ženski konkurenci je  zmagala Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič, Milica Pongračič in Verona Holsedl z 208. podrtimi keglji, druge so bile Mariborčanke, ki so podrle prav tako 208 kegljev,  na tretje mesto  so uvrstile Ptujčanke s 170.podrtimi keglji. V moški konkurenci so zmagali Ptujčani, ki so podrli  211 kegljev, na drugo mesto so se uvrstili Mariborčani s 195. keglji in na tretje Murska Sobota v postavi: Boštjan Gregorinčič, Srečko Golob in Anton Topolnik , ki je podrla 191 kegljev.