Domov

Šport

24 junija 2021 Šport


Končano je bilo letošnje tekmovanje v prvi državni namiznoteniški ligi, kjer je v drugi finalni tekmi v Novem mestu Inter Diskont z Raven na Koroškem premagal ekipo Športnega društva SU 1 s 5:3. Korošci so bili uspešni tudi v prvi tekmi v domači športni dvorani in tako prvič v zgodovini postali ekipni državni prvaki. Za nove prvake je uspešno nastopal Pucončan Mitja Horvat, ki se je izkazal tudi v drugi finalni tekmi z dvema zmagama. Dvakrat je zmagal še Aljaž Godec ter enkrat Žiga Kristjan Žigon.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 19 je pod taktirko selektorke Petre Mikeln v Čatežu igrala prijateljsko tekmo proti Bosni in Hercegovini. Gostje so bile boljše z rezultatom 4:2, čeprav je reprezentanca Slovenije ob polčasu vodila z 2:0. Za slovensko izbrano vrsto je dosegla prvi zadetek Nina Kajzba, igralka Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci, iz beltinskega kluba pa sta nastopili še Lili Balažic in Anja Eferl.

Slovenska mlada nogometna reprezentanca U – 16 je italijanskem Gradišču igrala prvo tekmo na turnirju narodov in tekmo proti Albaniji dobila z 2:0. Oba zadetka za slovensko izbrano vrsto pod taktirko Aleksandra Radosavljevića je dosegel igralec soboške Mure Niko Kasalo. Za reprezentanco je v drugem polčasu igral tudi Vid Štefanec iz soboške Mure.

Nogometaši Mure so v Celju igrali tretjo prijateljsko pripravljano tekmo proti Borcu iz Banjaluke, prvaku Bosne in Hercegovine. Gostje so z zadetkom Stojana Vranješa zmagali z 1:0. Za Muro jev 91. minuti dosegel zadetek Kai Cipot, ki pa ni obveljal zaradi domnevnega igranja z roko. Naslednjo pripravljalno tekmo bo Mura igrala v soboto ob 18. v Fazaneriji ob prisotnosti gledalcev in to proti srbskemu podprvaku Partizanu iz Beograda.