Domov

Šport

25 junija 2021 Šport


V Smederevu v Srbiji bo jutri in v nedeljo člansko balkansko prvenstvo v atletiki. Na prvenstvu je kot član slovenske reprezentance tudi Nino Celec od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. Nino Celec bo na balkanskem prvenstvu nastopil v skoku v daljino.

Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, se je v Hamburgu s Hrvatico Darjo Jurak uspela uvrstiti v polfinale, med štiri najboljše dvojice, na turnirju z nagradnim skladom 197.600 dolarjev. Slovensko – hrvaška dvojica je v četrtfinalu premagala kazahstansko – rusko dvojico Ana Danilina in Varvara Gračeva, z rezultatom 6:1 in 6:3.

Na atletskem stadionu Osnovne šole I v Murski Soboti je bila zadnja 4. tekma v atletiki za paraplegike. Moštveno je med šestimi ekipami skupni zmagovalec za leto 2020 Celje pred Koroško, Ljubljano in Medobčinskim društvom paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. V posamični konkurenci je v suvanju krogle in metu diska postala skupna zmagovalka Marta Janežič. V metu diska med člani je bil deveti Dušan Sluga. V vožnji na vozičkih je bil tretji Andrej Gorza in v vožnji na 400 metrov četrti Tadej Horvat, vsi iz soboškega društva paraplegikov.

V Pivoli pri Mariboru je bila zadnja tekma v državni ligi za paraplegike v športnem ribolovu. Skupni zmagovalci so postali Celjani pred Mursko Soboto v postavi: Venčeslav Bezjak, Silvester Križanič in Slavko Dunaj, tretji pa so bili paraplegiki iz Novega mesta. V posamični konkurenci je bil Venčeslav Bezjak šesti in Silvester Križanič sedmi.