Domov

Šport

26 junija 2021 Šport


V Albani v Bolgariji se je končal moštveni del balkanskega prvenstva v namiznem tenisu za mlajše kategorije. Za veselje v slovenski reprezentanci so poskrbele kadetinje, ki so v finalu premagale Turčijo s 3:1. Za slovensko reprezentanco je zraven Sare Tokić in Enye Moltare nastopila tudi Ema Crnkovič, članica Namiznoteniškega kluba Kema Puconci. Za mladinsko reprezentanco, ki je nastopila oslabljena, je nastopil tudi član puconske Keme Nino Šegula, Slovenija pa je ob koncu osvojila deseto mesto.

Na evropskem prvenstvu gluhih in naglušnih v tenisu je na Kreti v Grčiji Marino Kegl iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor, nastopil v polfinalu. Žal športna sreča Marinu ni bila na njegovi strani, saj ga je premagal Mathe Gabor iz Madžarske s 6:1 in 7:5. Zdaj čaka Marina Kegla na evropskem prvenstvu še tekma za tretje mesto.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Bad Homburgu z nagradnim skladom 197.600 evrov je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, v ženskih dvojicah s Hrvatico Darjo Jurak v polfinalu premagala rusko – nizozemsko dvojico: Ana Blinkova in Arantxa Rus s 6:2, 1:6 in 10:5. Klepačeva se je z Jurakovo uvrstila v finale teniškega turnirja.

V drugi tekmi na nogometnem turnirju narodov je v Ajdovščini reprezentanca Slovenije U – 16 premagala Severno Makedonijo z 1:0. Zmagoviti zadetek za slovensko reprezentanco je znova dosegel igralec Mure Niko Kasalo. Za reprezentanco je igral tudi Vid Štefanec iz soboške Mure.

V Čatežu pa je slovenska nogometna reprezentanca U – 19 igrala prijateljsko tekmo proti Bosni in Hercegovini. Gostje so bile boljše z rezultatom 2:1, edini zadetek za Slovenijo je dosegla nogometašica Beltinec Anja Eferl, iz pomurskega kluba pa je igrala še Nina Kajzba.

V Logatcu je bila tekma za slovenski pokal v sprint duatlonu, ki obsega 5 km teka, 20 km kolesarjenja in 2,5 km teka. Na tekmi sta nastopila tudi dva člana Športnega društva Team turbo Tropovci. V kategoriji M – 60 je Zoran Antolin zasedel prvo mesto, Štefan Buzeti pa je v kategoriji M 65 osvojil drugo mesto.