Domov

Šport

27 junija 2021 Šport


Na evropskem prvenstvu gluhih in naglušnih v tenisu, ki je bilo na otoku Kreta v Grčiji, je Marino Kegl iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor, zasedel odlično tretje mesto in bronasto medaljo. V dvoboju za tretje mesto je Kegl, po treh urah in 45 minutah, premagal Nemca Ursa Breitenberga z rezultatom 7:5, 4:6 in 6:3.

Uspešna je bila tudi teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, ki je na mednarodnem turnirju v nemškem Bad Homburgu z Darjo Jurak iz Hrvaške v ženskih dvojicah zasedla prvo mesto, kar je njena deveta zmaga. Klepačeva in Jurakova sta v finalu premagali Ukrajinko Nadiyo Kichenok in Romunko Raluco Ioano Olaru z rezultatom 6:3 in 6:1.  

V soboški Fazaneriji je Mura včeraj igrala četrto pripravljalno nogometno tekmo in proti srbskemu podprvaku Partizanu iz Beograda, po vodstvu z 2:0, ob koncu iztržila neodločen izid 2:2. Za Muro sta dosegla zadetka v prvem polčasu Luka Bobičanec in Tomi Horvat, za beograjski Partizan pa je v drugem polčasu dvakrat zadel Nemanja Jović.

V Gornji Radgoni je bila ob 75 letnici Športno nogometnega kluba Gornja Radgona prijateljska tekma med domačo Radgono in drugoligaško Nafto 1903 iz Lendave. Tekmo je dobila Nafta 1903 z 2:0 z zadetkoma Mihaela Rebernika in Stjepana Oštreka.

Na kegljišču Vikenda v Radencih je bilo mednarodno srečanje invalidov v kegljanju, na katerem so tekmovali člani Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota in Kapfenberga iz Avstrije. V moški konkurenci je zmagal Franc Kustec pred Jožetom in Silvom Martinuzzijem, vsi iz soboškega društva. V ženski konkurenci je bila zmagovalka Jelka Orban, četrta pa je bila Martina Ropoša, obe iz Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota.

Na atletskem pokalu Slovenije za pionirke starostne kategorije U – 16 v Novi Gorici je v teku na 300 metrov zasedla drugo mesto Klara Janža iz Atletskega kluba Pomurje. Štafeta Pomurk, 4 x 100 metrov, v postavi Kaja Horvat, Lana Poredoš, Ana Dunja Colombo in Klara Janža je zasedla tretje mesto.Prvi dan prvenstva Slovenije v atletiki za starejše mladince je v Slovenj Gradcu v teku na 400 metrov Maj Janža iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote zasedel četrto mesto.

Na 30. državnem strelskem prvenstvu za mladinke in mladince v Ljubljani so pomurski strelci osvojili dve odličji. Med mladinkami je v tekmi s standardno zračno puško zasedla drugo mesto ekipa Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika v postavi: Lena Urisk Bakan, Nika Vuk in Laura Podgoršek. Med mladinci so bili tretji člani Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Patrik Farkaš, Jure Sočič in Blaž Makari. V posamični konkurenci je Patrik Farkaš zasedel sedmo mesto, Kaja Kolman iz Strelskega društva Jezero pa je bila deveta.

Pikado zveza Slovenije je v Ljutomeru pripravila državni turnir in sočasno tekmovanje Prlekija open v elektronskem pikadu. Na njem je sodelovalo 85 tekmovalcev. Preglejmo kako so se odrezali pomurski tekmovalci. Pri ženskah posamično je bila druga Petra Klemenčič in tretja Mojca Mužič, obe iz Pikado kluba Top Gun Grlava. V ženskih dvojicah sta zmagali: Mojca Mužič in Nina Mužič iz Pikado kluba Ljubljana, na tretje mesto sta se uvrstili: Petra Klemenčič in Lea Zabavnik, obe iz Top Gun Grlave. V moški konkurenci sta v dvojicah zmagala Benjamin Pratnemer in Lendavčan Ludvik Kiraly, oba iz Pikado kluba Baza Hoče. Četrta sta bila Peter Kranjc in Aleksander Tašner, oba iz Pikado kluba Pinocchio Ivanjkovci.

V Petišovcih je bilo 8. tradicionalno tekmovanje v športnem ribolovu, na katerem je sodelovalo 50 ribičev. Prvo mesto je zasedel Teodor Gyurica iz Doline s 7,78 kg ulovljenih rib. Drugi je bil Goran Jezernik s 4,82 in tretji Ludvik Gomzi s 3,8 kg ulovljenih rib, vsi so iz domače ribiške družine.