Domov

Šport

30 junija 2021 Šport


Poročali smo že, da je balkanskem prvenstvu v   namiznem tenisu v Albeni v Bolgariji ženska kadetska reprezentanca Slovenije  moštveno  v postavi: Sara Tokić, Enya Moltara in Ema Crnković iz puconske Keme osvojila  zlato medaljo. V posamični konkurenci je bila najboljša Sara Tokić, Enya Moltari je bila deveta, Ema Crnković pa je obstala v kvalifikacijah toda zanjo je izjemen uspeh, da je v ekipnem delu prispevala svoj del k osvojeni  zlati medalji za Slovenijo.  

V  nadaljevanja prvenstva v nogometu v ameriški ligi  » MLS« je Austin FC igral proti ekipi  Columbus Crew 0:0. Žan Kolmanič iz Veržeja je pred domačimi gledalci odigral za  Austin FC celo tekmo.  Že v petek čaka ekipo Austina FC nova tekma.

Strelsko društvo Jezero je v Dobrovniku pri Lovskem domu pripravilo odprto strelsko tekmovanje s pištolo iz revolverjem v posamični in moštveni konkurenci.  V streljanju s pištolo   moštveno  je med 23 ekipami zmagal  Proarmis iz Maribora, Strelsko društvo Lendava se je uvrstilo na sedmo mesto. Posamično je med 83.strelci zmagal Darijan Gomivnik iz Maribora, drugi je bil Tomaž Cigler iz Črenšovec in 12. Avgust Horvat iz dobrovniškega Jezera.  V strelski tekmi z revolverjem  je moštveno med 17.ekipami zmagal Maribor, Jezero iz Dobrovnika je bilo sedmo in strelci Lendave so bili deveti. Posamično je med 67. strelci zmagal Marko Rems iz Maribora, 13. je bil Tomaž Ciglar iz Črenšovec in  16. Mitja Sečko iz  domačega društva.

V nedeljo 4.julija  ob  15. bo Zavod za kulturo  turizem in šport Murska Sobota pripravil na soboškem kopališču  4. pokal  Murske Sobote v skokih v vodo. Tekmovanje bo spremljala posebna komisija, skoki pa bodo na programu v treh kategorijah , vmes bodo nagrajeni tudi tisti, ki bodo imeli najbolj atraktiven skok.  Že dopoldne ob 10. bo  v nedeljo na mestnem kopališču  tudi  3. turnir v odbojki na mivki za kralja in kraljico  odbojke na mivki za leto 2021.