V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport

1 julija 2021 Šport


Na svetovnem strelskem pokalu ,ki poteka v Osijeku, je kot članica slovenske reprezentance s puško šibrenico  Jasmina Maček iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote  23. mesto, zadela pa je 107 glinastih golobov.  Jasmino čaka v Osijeku še sklepni nastop v mešanih parih skupaj z Boštjanom Mačkom.

Od 25. junija do 1. julija poteka v Medvodah državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije na katerem sodeluje 2500 plesalcev in 60 klubov v različnih plesnih kategorijah. Dan pred zaključkom državnega prvenstva so člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote že zbrali šest medalj. Prva mesta so si priplesali: Lana Škedelj v disciplini solo pri starejših mladinkah, Živa Horvat je zmagala med članicami, v parih pri starejših mladincih sta  državna prvaka: Luna Slekovec in Taira Celec, moštveno je bila zmagovalka tudi plesna skupina Rockafellas iz Plesnega kluba Zeko. Druga mesta so si priborili: Taira Celec med starejšimi mladinkami in Jana Trajanovska ter  Eva Horvat v parih pri mlajših mladinkah, Ne nehvaležnem četrtem mestu  sta ostali : Brina Benko pri deklicah in Urša Šlibar med mlajšimi mladinkami v hip hop kategoriji.

Nogometaši soboške Mure so v Gornji Radgoni, na tekmi brez gledalcev igrali proti Vojvodini iz Novega Sada, ki je bila v minuli sezoni četrta v srbski super ligi, izid  na tekmi pa je bil 1:1.  Za Muro je dosegel vodilni zadetek Žiga Kous v 32. minuti, izid pa je za Vojvodino  izenačil na 1:1 Momčilo Mrkaić.

Nogometaši Nafte 1903 so v Lendavi premagali Aluminij iz Kidričevega z rezultatom 3:2, ob polčasu je bil izid 2:0 za Nafto. V prvem polčasu sta za Nafto dosegla zadetka:  Vedran Vinko  Mihael Rebernik. Za Aluminij  je igral tudi nekdanji igralec Nafte Jaka Bezjak.

Prejeli smo tudi kadrovske novice iz Nogometnega kluba Nafta 1903. Novi pogodbi s klubom sta podpisala do 30.6. 2022 Mitja Novinić in Vedran Vinko. Dveletno pogodbo  do 30.6. 2023  pa  je podpisal  Mihael Rebernik.

Pa še zadnja novica  iz Zavoda za kulturo, turizem in šport  Murska Sobota.  Obe nedeljski športni tekmi,  dopoldanski turnir v odbojki na mivki in popoldanska  skoki v vodo na soboškem kopališču sta bili v četrtek iz objektivnih razlogov odpovedani in bosta na programu 21. avgusta.