Domov

Šport

2 julija 2021 Šport


Prvi dan atletskega pokala za člane in članice v Velenju so bili pomurski atleti dvakrat na stopničkah. Iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote je Urška Martinec v teku na 15000 metrov zasedla drugo mesto z novim osebnim rekordom 4:38,32 V moški konkurenci se je najbolje uvrstil iz soboškega kluba Maj Janža, ki je v teku na 400 metrov v času 48,92 zasedel šesto mesto. Na drugo mesto se je uvrstil tudi Nino Celec od Grada na Goričkem, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica, ki je skočil v daljino 7,31.

V švicarskem Nyonu je bilo opoldne žrebanje parov za žensko ligo prvakinj kjer bo letos sodelovalo 59 ekip od tega 43 aktualnih državnih prvakinj. Pomurske prvakinje bodo v prvem srečanju 18. avgusta igrale z latvijskim prvakom ekipo Rigas FS. Avstrijski Sankt Pőlten s Prekmurko Matejo Zver bo v prvi tekmi igral proti ekipi Bešiktaša. Gostitelji kvalifikacijskih skupin bodo znani v prihodnjih dneh.

Nogometaši soboške Mure so v zadnji pripravljalni tekmi pred torkovo tekmo prvega kola kvalifikacij za ligo prvakov v avstrijski Radgoni gostili ekipo Rostova iz Rusije. Gostje so bili proti pomlajeni ekipi Mure boljši s 4:0, ob polčasu je bil izid 1:0. Za Rostov je dosegel dva zadetka: Nikolaj Komlichenko, po enega pa Ali Sowe in Danilo Glebov.

Nekdanji nogometaš Mure, Celja, Maribora in Kopra, 36 letni Dare Vršič iz Segovec pri Apačah, bo nogometno kariero nadaljeval pri drugoligaški ekipi kranjskega Triglava, čeprav je sprva kazalo, da bo zaključil aktivno nogometno kariero.

Na Brdu pri Kranju je bil opravljen žreb parov z novi sezoni 2021/2022 v slovenski nogometni ligi Telemach. Mura bo v prvem kolu predvidoma 17. julija igrala v Murski Soboti proti Taboru iz Sežane in v drugem v gosteh proti Kopru. Žrebanje parov je bilo tudi za 2. slovensko nogometno ligo, kjer nastopata dve pomurski ekipi. Nafta 1903 bo v prvem kolu 1.avgusta v Lendavi gostila Krško in v drugem znova v Lendavi še ekipo Doba. Beltinčani bodo v prvem kolu v 2. ligi gostovali na Ptuju pri Dravi, v drugem pa bodo v Beltincih 8. avgusta gostili Primorje iz Ajdovščine. Prekmurski derbi med Nafto 1903 in Beltinčani bo šele v 14. kolu, 31. oktobra.

V Čatežu je bilo končano letošnje 28. državno prvenstvo v standardnem in pospešenem šahu za mlade. V 11 starostnih kategorijah je sodelovalo 96 mladih šahistov. Med pomurskimi šahisti, člani Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote, se je v standardnem šahu na šesto mesto uvrstil med 18 letniki Martin Mohar, pri dekletih je bila Eva Žlebič šesta in med 14 letnicami Ema Lukač četrta. V pospešenem šahu je zasedla Ema Lukač tretje mesto, Eva Žlebič je bila sedma v kategoriji U – 12, med fanti pa je bil v kategoriji U 12 Tian Mohar osmi.