V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport

3 julija 2021 Šport


Zadnji dan svetovnega strelskega pokala v Osijeku sta Jasmina in Boštjan Maček iz Bodonec, člana Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote, v mešanih parih zadela 120 letečih tarč in se uvrstila na 14. mesto. Boštjan je zadel 61 in Jasmina 59 glinastih golobov.

V Ljutomeru je bilo na strelišču ŠIC v Ljutomeru tekmovanje v streljanju z zračno puško, na katerem so nastopili pomurski upokojenci. Moštveno je med šestimi ekipami zmagalo Društvo upokojencev Murska Sobota s 494. krogi, drugi so bili Ljutomerčani, ki so zadeli 478 krogov, na tretje mesto se je uvrstila Lendava s 416. krogi. Posamično je zmagal Mladen Kosi iz Ljutomera s 176. krogi, drugi je bil Štefan Balaško s 174. krogi in tretji Štefan Majc, oba iz Murske Sobote, s 163. krogi.

Drugi dan Atletskega pokala Slovenije za člane in članice je v Velenju med pomurskimi atleti dosegla najboljši izid Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje, ki je bila v teku na 3000 metrov četrta v času 10:11,96. Martinčeva je prvi dan tekmovanja v Velenju zasedla drugo mesto v teku na 1500 metrov.

V prvi pripravljalni nogometni tekmi so nogometaši Klime Tratnjek Beltinci z novim trenerjem Damjanom Gajserjem gostovali pri prvoligaški ekipi Maribora in utrpeli poraz s 4:1, čeprav so gostitelji ob polčasu vodili zgolj z 1:0. Za Maribor je dosegel dva zadetka Danijel Šturm, po enega pa Andrej Kotnik in Marcos Tavares. Edini zadetek za Beltinčane je dosegel Luka Marič.