Domov

Šport

5 julija 2021 Šport


Na državnem prvenstvu v kajakih in kanujih na divjih vodah so v nedeljo na valovih reke Mure v organizaciji Kajak kanu kluba Mura iz Kroga v spustu nastopili tekmovalci dveh pomurskih klubov. Med cicibani je zmagal Dorotej Sakač, tretji je bil Noah Šadl. Med cicibankami je zmagala Rija Pertoci, druga pa bila Ariel Šadl, vsi iz Kajak kanu kluba Mura iz Kroga. Med člani je zmagal Aleksander Raduha, drugi je bil Luka Vučko, oba iz Brodarskega društva Bistrica, na tretje mesto se je uvrsti Blaž Potočnik iz domačega kluba.

Na nedeljskih kasaških dirkah v Stožicah so med sedmimi dirkami člani Kasaškega kluba Ljutomer zmagali v petih dirkah. Zmagovalci so bili Adonela na vajetih Darje Antolin, Prime MS pod taktirko Mitje Slaviča, Fjori pa je bil zmagovalec na vajetih Saše Seršena. V šesti dirki je zmagal Tars Stars in v zadnji sedmi Marion Mark, obakrat z voznikom Jankom Sagajem.

V Šalamencih so pripravili 12. Robijev memorial v malem nogometu. Med 24-imi ekipami je zmagala ekipa »One Home« iz Murske Sobote, ki je po kazenskih strelih premagala Steffi bar iz Lipovec  s 5:4. Po rednem delu je bilo 0:0. Tretje mesto je osvojil Net caffe iz Murske Sobote. Za naj vratarja so izbrali Matjaža Kuzmo iz Steffi bara, za naj igralca Roka Bencika iz ekipe Onehome, najboljše strelec turnirja pa je bil Marin Rantaša iz Net Caffeja.

V Kamniku je bilo tekmovanje v dvoranskem balinanju »Bocci« v mešanih parih, na kateri so sodelovali tudi tekmovalci Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. Med pomurskimi tekmovalci je bila dvojica Bojan Poredoš – Mujo Majetić četrta, Lara Ivančič in Robert Kuzma pa sta se uvrstila na peto mesto.

V Novem mestu se je začelo 31. posamično državno prvenstvo v šahu. Doslej so odigrali tri kola. Od pomurskih šahistov je med skupno 46. šahisti najbolje uvrščen Dezider Ivanec iz lendavske Rokade s točko in pol, Martin Mohar iz soboškega Pomgrada in Luka Šolmajer iz Lendave, ki sta nastopa za Ilirsko Bistrico, pa sta zbrala po pol točke. Prvenstvo bo trajalo do 10. julija.