V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

23 junija 2017 Šport


Na 4. odprtem državnem prvenstvu  toplozračnih balonov na katerem sodeluje  20 posadk iz Slovaške, Hrvaške, Poljske, Avstrije in Slovenije so včeraj piloti opravili dve tekmovalni nalogi. Prvi dan je zmagal Avstrijec Martin Pagger, najboljši pomurski klub je bil na 9.mestu  Roto balon iz Murske Sobote, ki ga pilotira Radoš Švagelj, Dejan Buzeti  iz Bakovec je bil deseti. V drugi disciplini  je zmaga Avstrijec Thomas Kindermann Schőn, najboljši slovenski pilot je bil Vito Rome na drugem mestu, med člani Balonarskega kluba Bakovci  je bil Branko Ambrožič s Ptuja  sedmi.  Danes zjutraj so se morali piloti, ki so že bili v zraku  zaradi slabe vremenske napovedi predčasno vrniti na letališče v Murski Soboti, drugi današnji polet  je načrtovan za zvečer ob 18.uri.

V prijateljski pripravljalni  mednarodni nogometni tekmi je v Bakovcih slovenski nogometni prvak Maribor premagal ruski Ural z rezultatom 2:0, ob polčasu je bil izid 0:0.  Za Maribor  je v prvem polčasu igral Damjan Bohar , v drugem pa Žan Kolmanič iz Veržeja. Za ruski Ural je igral  tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote, ki zdaj igra nogomet pri tem ruskem prvoligašu.

Na Brdu pri Kranju je bilo včeraj žrebanje parov za novo  sezono v prvi in drugi slovenski nogometni ligi ter za tekme šestnajstine slovenskega pokala. Za svet ob Muri je bil najbolj zanimiv žreb za 2. slovensko nogometno ligo. V prvem kolu 6.avgusta bodo trije pomurski nogometni drugo ligaši igrali takole: Fužinar Ravne – Mura, Nafta 1903 – Roltek Dob in Farmtech Veržej. Prvi pomurski nogometni  derbi med Nafto in 1903 in Muro bo  v 5. kolu  2. septembra v Lendavi , v 6. kolu pa bo Mura v nedeljo  10. septembra igrala v Murski Soboti proti Farmtechu iz Veržeja.

Nogometna zveza Slovenije je opravila tudi žreb parov za šestnajstino slovenskega nogometnega pokala. Pomurske ekipe bodo v sredo 16. avgusta igrale takole: Lušt Beltinci – Aluminij Kidričevo, Hotiza – Krka Novo mesto, Mura – Zarica Kranj in Nafta 1903 – Celje.  Tekmovanje v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod se bo začelo 20. avgusta, žreb parov  pa bo predvidoma v ponedeljek 3. julija.

Na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah je bilo  dvodnevno mednarodno prvenstvo v golfu za seniorke. V »A« skupini je  bruto točkah je zmagala Marta Šbüll iz Golf kluba Moravske Toplice pred  Vekoslavo Gojčić s Ptuja in Alenko Ramovž iz Ljubljane. V neto točkah   je bila najboljša  Bernarda Barbarič Bratina iz Moravskih Toplic. V »B« skupini je v bruto točkah zmagala Snežana Kos s Ptuja  in v neto točkah Sonja Boštjančič iz Grosuplja.

V Nagykanizsi  na Madžarskem  je bilo 6. zadnje  kolo mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško   na katerem je   zmagala Nagykanizsa pred  Zalaegerszegom in  Strelskim društvom Jezero iz Dobrovnika. V posamični konkurenci je meril najbolj natančno Ferenc Havasi iz Zalaegerszega  drugi je bil   Szilard  Horvath  in tretji  Karoly  Horvath oba iz Nagkanizse.  Skupni zmagovalec za sezono 2016/2017 je moštveno Nagkanizsa, med pomurskimi ekipami je Jezero iz Dobrovnika tretje, Rudar iz Presike četrti , petišovski Coal  peti, sedmo je Športno strelsko društvo Murska Sobota in  osmi so Črenšovci. Posamično je zmagal Ferenc Havasi iz Zalaegerszega, tretji je bil  Jožef Babič  iz dobrovniškega Jezera, četrti Igor Makari iz Murske Sobote, deveti Gabor Varga iz Coala in deseti Franc Car iz Dobrovnika.

V zadnjem kolu prve puconske medobčinske lige v malem nogometu so novi prvaki Puževci premagali Vanečo s 5:4, druga na lestvici Breza iz Brezovec je bila boljša od Mačkovec kar s 7:3 tretji Košarovci pa so dobili tekmo proti Romi iz Doline s 3:0. V drugi puconski ligi v malem nogometu je Izvir iz Gorice visoko premagal Vadarce z rezultatom 9:1, drugi Zenkovci so bili boljši od Beznovec z 9:3 tretji Radovci pa so premagali  Bodonce s 5:2. Jutri in v nedeljo pa bo v Puževcih malo nogometni turnir za pokal Občine Puconci.