Domov

Šport

11 julija 2021 Šport


V prvi odbojkarski tekmi na evropskem prvenstvu U – 17 je reprezentanca Slovenije v Tirani premagala Albanijo z rezultatom 3:0. Med varovanci selektorja Iztoka Kšele so bili tudi trije odbojkarji soboške Panvite – Vid Suhadolnik, Urban Rajnar in Nik Legen. V nedeljo zvečer ob 17.30 čaka slovenske odbojkarje že druga tekma proti reprezentanci Turčije.

Na državnem prvenstvu z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov je na Pragerskem osvojil naslov državnega prvaka Rajmond Debevec iz Olimpije s 1153. krogi, drugi je bil Erik Kandare iz Cerknice in tretji Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, oba sta zadela po 1150 krogov.

V 13. kolu ameriške nogometne lige »MLS« je Los Angeles premagal Austin FC, za katerega je igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja z 2:0. Na lestvici je med 13. ekipami Los Angeles na petem mestu z 18.točkami, Austin FC pa jih ima na 10. mestu 13.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci so na domačem stadionu v pripravljalni nogometni tekmi gostili madžarsko ekipo Kecskemet. Gostje so premagali Beltinčane s 3:0, ob polčasu je bil izid 1:0.

Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci se že pripravlja za novo tekmovalno sezono. Beltinčanke so dobile tudi novo okrepitev, saj je v Beltince prišla 26 letna vratarka Eva Vaberger, ki je bila v minuli sezoni igralka Maribora in bila med igralkami izbrana za najboljšo vratarko v prvi slovenski ženski ligi. V Beltince je prišla iz Maribora tudi Mia Tuvić, ki bo nastopila za kadetsko ekipo.

V Varaždinu bo od 27. julija do 2. avgusta na programu evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za kadetinje in kadete. Ženski del kadetske reprezentance ima ta čas priprave v Zagrebu, članica reprezentance pa je tudi Ema Crnkovič iz Namiznoteniškega kluba Kema Puconci.

V Turjaku je bila tretja lokostrelska tekma za 3D slovenski pokal. Na njej je nastopilo 105 lokostrelcev iz 29 klubov, med njimi pa so bili tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Med Lendavčani se je najbolje odrezal Gyula Csheh, ki je bil z instinktivnim lokom med člani s 397. krogi zmagovalec, med veterani pa je bil z instinktivnim lokom s 300 krogi Zvonko Štampar četrti. Z lovskim lokom med člani je bil Bojan Štuhec s 437. krogi drugi.

Hokejski klub Moravske Toplice je končal 29. izvedbo hokejskega tabora, na katerem je sodelovalo 19 mladih. Med 8. in 16.uro so udeleženci zraven hokeja na travi spoznavali tudi druge družabne aktivnosti in ob koncu prejeli posebne diplome kot spomin na enotedensko družene. Drugi hokejski tabor bo Hokejski klub Moravske Toplice pripravil še 24. avgusta, prav tako v Moravskih Toplicah.

V Novem mestu je bilo končano 31. državno člansko prvenstvo v šahu, na katerem je sodelovalo 46 šahistov. Naslov državnega prvaka je osvojil Maj Zirkebach iz novomeške Krke s 7.točkami, med pomurskimi šahisti se je uvrstil na 29. mesto Luka Šolmajer iz Lendave, ki zdaj nastopa za Ilirsko Bistrico, 30. je bil Dezider Ivanec iz lendavske Rokade, na 31. mesto pa se je uvrstil Martin Mohar iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote. Vsi so zbrali po štiri točke.