Domov

Šport

13 julija 2021 Šport


V tretjem kolu Evropskega prvenstva v odbojki za mlade, stare do 17 let, je v Tirani Slovenija premagala Belgijo s 3:1, kar je tretja zaporedna zmaga slovenskih odbojkarjev. Za slovensko odbojkarsko reprezentanco v Tirani igrajo tudi trije člani Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad iz Murske Sobote: Nik Legen, Urban Rajnar in Vid Suhadolnik.

Na dvodnevnem 31. državnem strelskem prvenstvu na Pragerskem v organizaciji Strelskega društva Svečina je med 21 ekipami Strelsko društvo Štefana Kovača iz Turnišča osvojilo tri medalje in se po številu medalj uvrstilo na četrto mesto. V disciplini z malokalibrsko puško 50 metrov leže so Turniščani v postavi Robi Markoja, Avguštin Maučec in Tadej Žalik že šestič osvojili naslov državnega prvaka, ljubljansko Olimpijo z Rajmondom Debevcem so Turniščani premagali za 25 krogov. Posamično je Robi Markoja osvojil drugo mesto, Avguštin Maučec je bil četrti in Dušan Ziško iz Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine, osmi. V trojnem položaju 3 x 40 na 50 metrov je Robi Markoja zasedel tretje mesto. S serijsko zračno puško je Športno društvo Črenšovci v postavi: Živa Zadravec, Tjaša Raduha in Saša Žerdin zasedlo prvo mesto, posamično je pri starejših dečkih zmagal Mišo Hari iz soboškega strelskega društva.

Plavalni klub Zdravilišče Radenci je na Kodeljevem na večerni plavalni tekmi preizkusil sposobnosti mladih plavalcev pred državnim prvenstvom na Ravnah in v Ljubljani. Radenčani so skupno osvojili kar 10 medalj v različnih disciplinah in starostnih kategorijah. Na tekmovanju so sodelovali: Luna Bobič, Grega Ritonja, Teo Temlin, Sara Nemec, Tinkara Car, Neža Gabor, Maruša Šobak in Katarina Hozjan.

Medobčinska nogometna zveza Lendava je že opravila žreb parov za novo tekmovalno sezoni v prvi lendavski medobčinski nogometni ligi. V prvem kolu 22. avgusta bodo na programu naslednja srečanja: Nedelica – Mostje, Bistrica – Kobilje, Prekmurec Dobrovnik – Graničar, Čentiba –Renkovci, Panonija Gaberje – Nafta veterani, ekipa Malibu Kapca pa bo v prvem kolu nove sezone prosta.