Domov

Šport

14 julija 2021 Šport


Nogometni klub Triglav iz Kranja se je okrepil za novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi s 36 letnim Daretom Vršičem iz Segovec pri Apačah, ki je v lanskem letu nastopal za prvoligaško ekipo Kopra. Dare Vršič je v letih 2001 do 2003 igral tudi za soboško Muro, ima pa tudi 13 reprezentančnih nastopov. V bogati športni karieri je Dare Vršič na 490. tekmah dosegel kar 113 zadetkov, v Sloveniji pa je meddrugim igral tudi za Olimpijo in Maribor, kjer je odigral pomembni vlogi.

V Kobilju je bilo pomursko prvenstvo upokojencev v vrtnem kegljanju, kjer je sodelovalo kar 12 ekip. Moštveno je zmagalo Društvo upokojencev Murska Sobota v postavi: Peter Sovjak, Štefan Horvat, Jože Küčan, Oskar Horvat in Štefan Kozar pred Puconci in Moravskimi Toplicami. Na tretje mesto so se uvrstili upokojenci Kobilja, peti so bili Šalamenci. Posamično  je zmagal štefan Horvat iz Murske Sobote, drugi je bil Marjan Fridrih iz Puconec in tretji Gusti Hidič iz Moravskih Toplic. Na četrto mesto se je uvrstil Štefan Kozar iz Murske Sobote in na peto Arpad Sever iz Puconec.

Medobčinska nogometna zveza Lendava, ki vodi tekmovanje v 2. slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi – vzhod, kjer bo nastopalo po 12 ekip, je opravila žrebanje parov za novo sezono 2021/2022. V prvem kolu mladinske lige bo v nedeljo 22. avgusta Nafta 1903 gostila Krško, Veržej pa bo v prvem kolu nove sezone gostoval pri ekipi Tabora v Mariboru. Istočasno bodo igrale v predtekmi tudi kadetske ekipe. Pomurski derbi med Nafto 1903 in Veržejem bo na programu v 10. kolu 24. oktobra v Lendavi.

Lovska družina Prosenjakovci bo v nedeljo 18. julija ob 9. pripravila pri Lovskem domu v Prosenjakovcih tradicionalno letno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe. Tekmovanje bo na programu v moštveni in posamični konkurenci. Za tradicionalno strelsko tekmo na glinaste golobe v Prosenjakovcih vlada veliko zanimanje.