Domov

Šport

15 julija 2021 Šport


V četrti tekmi evropskega prvenstva v odbojki za fante stare do 17 let je v Tirani reprezentanca Slovenije utrpela prvi poraz proti Rusiji. Varovanci ruskega selektorja Andreja Nozdrina so bili boljši od ekipe Iztoka Kšele s 3:2. Za slovensko izbrano vrsto sta prispevala po tri točke tudi Vid Suhadolnik in Urban Rajnar, igral pa je tudi Nik Legen. Slovenski odbojkarji so se že zanesljivo uvrstili med osem najboljših reprezentanc, danes pa jih čaka še tekma proti Latviji.

Na 32. mednarodnem atletskem mitingu v Novem mestu so nastopili tudi pomurski atleti in atletinje. Najbolje se je v teku na 100 metrov z ovirami uvrstila Natalija Pavlinjek, ki je v času 16,23 zasedla tretje mesto. V teku na 1500 metrov med članicami se je Urška Martinec kot najbolje uvrščena Slovenka uvrstila na 6. mesto v času 4:38,40. V mlajših kategorijah je bila v teku na 60 metrov med pionirkami U – 16 sedma Lara Horvat, med pionirji pa je v teku na 600 metrov zasedel osmo mesto Tvit Trajbarič, vsi iz Atletskega kluba Pomurje.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju je bil opravljen žreb za novo sezono v prvi slovenski ženski nogometni ligi in v tekmovanju za slovenski pokal. V prvem kolu nove sezone bo Nona Pomurje Beltinci v Bratoncih 15. avgusta igrala proti Radomlju, v drugem pa 29. avgusta pravtako doma in to proti Ženskemu nogometnemu klubu Ljubljana. V prvem kolu slovenskega pokala se bodo 26. avgusta v Bratoncih pomerile aktualne državne prvakinje, igralke None Pomurje Beltinci, in pokalne prvakinje, igralke ljubljanske Olimpije.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi so nogometaši Klime Tratnjek Beltinci v Lipi gostili nogometaše Čarde iz Martjanec in zmagali z rezultatom 7:0. Za Beltinčane sta po dvakrat zadela: Luka Marič in Chris Cener, po enkrat pa Aleksander Zeljković, Kevin Mugabe in Luka Hari. Naslednjo pripravljalno tekmo bodo Beltinčani igrali v soboto, ko bodo gostili češkega drugoligaša Pribram.